Badmössa [Bästa rekommendationer] Vinnare i test 2023

En badmössa (eller en simmössa, som vissa också kallar den) kan genast verka som en ganska enkel utrustning. Och det är enkelt då. Men den har också en rad olika bra egenskaper som inte nödvändigtvis bara handlar om att skydda ditt hår.

Badmössa [Bästa rekommendationer] Vinnare i test 2023
Innehållsförteckning

Jag har därför bestämt mig för att jag i denna guide ska berätta lite om badmössanens funktion, vilka olika sorter som finns och vilka badmössor som är bäst. Till sist kommer jag även att ge dig min tydliga rekommendation för var jag tycker du ska köpa din nya badmössa.

 

Vad finns det för badmössor?

Hela guidens agenda är nu på plats. Och jag ska därför börja med att berätta lite om vilka olika typer av badmössor som finns. För direkt skulle man kunna tro att en badmössa bara är en badmössa. Men detta är inte riktigt fallet i den verkliga världen.


Silikonbadmössa: Dyrare, men har bäst hållbarhet

Den mest rejäla badmössan du kan få är en badmössa i silikon. Silikon är ett otroligt smidigt material som tål att sträckas otroligt mycket, utan att gå sönder.

 

Jämfört med andra gummimaterial är silikon dock relativt dyrt. Och därför kostar en badmössa i silikon också mer än badmössor i andra material. Å andra sidan håller den också väldigt länge.

För- och nackdelar med en badmössa i silikon

 • Fördelar: Har lång hållbarhet
 • Nackdelar: Priset är något dyrare än på badmössor i andra material

 

Badmössa i latex - Billig och dålig hållbarhet

En badmössa i latex är ofta väldigt billig, speciellt jämfört med de av silikon. Att det är billigt har dock också sitt pris. För hållbarheten är verkligen inte särskilt bra.

Latex kan sträckas otroligt mycket, men är också lätt att knäcka. Och händer det att du bara får en liten spricka i din latexbadmössa så är den redo att slängas ut. För då spricker resten så fort man tar det upp och ner.

För- och nackdelar med en badmössa i latex

 • Fördelar: Är billigt och kan sträckas mycket
 • Nackdelar: Är ömtålig och har därför en mycket dålig hållbarhet

Tävlingsbadmössa

En tävlingsbadmössa är oftast gjord av silikon. Men det som skiljer tävlingsbadmössan från en vanlig badmössa i silikon är dess utskärningar, paneler och passform. Allt detta har något att göra med din hastighet i vattnet.

Tävlingsbadmössor är i storlek. Och de är också ganska dyra. Men du kommer också bara att använda den för tävlingar, där 0,01 sekunder kan betyda skillnaden mellan att bli nummer 1 och nummer 3.

För- och nackdelar med en tävlingsbadmössa

 • Fördelar: Ger dig mindre vattentålighet än vanliga badmössor
 • Nackdelar: Kostar något mer än andra typer av badmössor

Badmössor för långt hår

Badmössor för långt hår är egentligen en vanlig badmössa. Den är bara lite större inuti så att du kan passa ditt långa hår. Om du själv har långt hår och har provat att ta på dig en vanlig badmössa tidigare så vet du också hur svårt det kan vara.

Och det hjälper badmössor för långt hår.

Fördelar och nackdelar med badmössor för långt hår

 • Fördelar: Ger gott om plats så att allt ditt långa hår får plats under badmössan
 • Nackdelar: Måste bytas ut om du får kort hår, då det blir för stort för att sitta ordentligt på huvudet.

Blommor badmössa

Med en blommig badmössa sätter du färg på den annars så trista badmössan. En sådan här badmössa har en blommig design, så att du inte bara ser ut som alla andra i poolen.

På grund av den blommiga designen är en blommössa endast avsedd för vanligt bad. Det är helt enkelt för mycket vattentäthet i den om du tänker använda den till riktig simträning.

För- och nackdelar med en blommig badmössa

 • Fördelar: Tillför färg och liv till de annars tråkiga badmössan
 • Nackdelar: Lämpar sig inte för riktig simträning

 

Badmössa med drapering

Om du vill framhäva ditt feminina jag kan du använda en badmössa med draperier. Till skillnad från de vanliga badmössorna som är helt strömlinjeformade, gör denna typ av badmössdrapering att den får en mer feminin look.

Badmössor med draperier är gjorda av polyester på utsidan och gummi på insidan, så de sitter tätt på huvudet. Men på grund av draperingen är det ganska hög vattentäthet i badmössan.

Den lämpar sig därför i första hand för vanligt bad i poolen eller på stranden, eller för mysbad.

Fördelar och nackdelar med en badmössa med drapering

 • Fördelar: Ger en feminin look på grund av draperingen
 • Nackdelar: Lämpar sig inte för riktig simträning

 

Boblöja badmössa

En boblöja badmössa är de du vanligtvis ser användas av simbassängen för äldre damer. Och det är inte utan anledning. De är superbekväma att bära. De är bra för att skydda håret, men klämmer inte för mycket på huvudet.

Själva bubbelnamnet kommer från de små bubblorna som är fördelade över hela badmössan. Varje bubbla innehåller en liten mängd luft, vilket är mycket för att höja isoleringen så att huvudet inuti inte blir kallt.

För- och nackdelar med en boblöja badmössa

 • Fördelar: Sitter bekvämt på huvudet. Och bubblorna ökar isoleringsförmågan hos badmössan, så du slipper kallt huvud
 • Nackdelar: Lämpar sig inte för riktig simträning, då bubblorna ger relativt mycket vattenmotstånd

Varför är det en bra idé att simma med badmössa?

Det kan finnas flera goda skäl att bada med badmössa. Men det vanligaste syftet bland vanliga motionssimmare, är att skydda håret från klor. Klor är inte särskilt bra för vårt hår.

Förutom att skydda håret så minskar en badmössa även vattentåligheten när du simmar med huvudet under vattnet. Det är ganska mycket vattentålighet i håret, så genom att gömma det bakom en badmössa kan du simma snabbare utan att ge mer.

Och då hjälper en badmössa dig också att hålla huvudet varmt i vattnet. Det är för de flesta inte ett problem i poolerna i poolerna. Men om blodcirkulationen inte är som den har varit hjälper en badmössa till att hålla kroppstemperaturen i huvudet.

Sist men inte minst hjälper en badmössa dig också att hålla koll på ditt hår. Blöt hår är lika oregerligt som löshår i blåsigt väder, så när du gömmer undan håret under en badmössa slipper du få ner det i ögonen.

Bäst i test: Dessa badmössor är de bästa i sitt slag

Med ovan nämnda avsnitt i åtanke är det inte längre någon hemlighet att en badmössa av flera anledningar kan vara en bra (och billig) investering. Men anledningen till att skaffa en badmössa är olika från person till person.

Vi har testat dessa badmössor

För att kunna utse följande testvinnare i de olika divisionerna har jag testat ett stort urval av de mest populära badmössor hemma och utomlands i simhallen för att ge de mest uppriktiga rekommendationerna: 

Watery badmössa - Signature - Svart
-11 %
🔥
Bäst i test
(91)

79 kr

89 kr

Watery badmössa långt hår - Signature - Svart
🔥
Bäst i test
(36)

165 kr

 

Beco badmössa med drapering – Svart
(28)

165 kr

 

Mirou badmössa bubblor - Svart

Så, du får veta när den finns!

⛔️
Slutsåld
(2)

139 kr

 

Speedo badmössa för långt hår – Svart
🔥 Under 30 kvar
(4)

179 kr

 

Arena badmössa silikon - Classic - Svart
🔥 Under 30 kvar
(8)

135 kr

 

Badmössan vägs mot faktorer som material, pris, design och i slutändan min personliga helhetsupplevelse av dem var och en. Och så är det dessa omfattande tester som ligger till grund för rekommendationerna nedan

Jag har därför testat ett stort antal olika badmössor inom de olika typerna. Och baserat på mina tester har jag hittat de bästa modellerna i dessa kategorier:

 • De vanliga badmössorna för bansim, träning, lek och plask
 • De speciella badmössan för långt hår
 • Badmössor med draperier
 • Boblöja badmössor
 • Tävlingsbadmössor

 

Vanlig badmössa för bansim, träning, lek och plask: Watery badmössa

Vill du ha en mångsidig badmössa som är avsedd för både bansim, träning, lek och plask så är denna prisvärda Watery badmössa min solklara vinnare. Det är den danska simverksamheten Waterys egen badmössa, vilket gör att priset har hållits nere.

Men den gör fortfarande precis samma sak som de dyrare badmössan, från de stora och etablerade märkena.

Den är gjord av silikon, så den har en riktigt bra hållbarhet. Och så sitter den riktigt bra på huvudet. Samtidigt är den också ganska rymlig inuti, så om du har antingen kort eller medellångt hår går det bra att använda.

Att den är från Waterys egen kollektion håller priset nere. Ändå är den lika bra och hållbar som badmössan från de stora märkena som Speedo och TYR.

Fördelar och nackdelar med Watery badmössa

+ Är gjord av silikon, så den är väldigt hållbar
+ Sitter bra på huvudet och har gott om plats för både kort och medium hår
+ Är billigare än modellerna från de stora märkena, utan att kompromissa med kvalitet och funktionalitet

- Är för liten för långt hår
- Sitter nära, men inte så nära att det ger dig de sista marginalerna för konkurrensutsatt användning

Köp Watery badmössa med prisgaranti här - 7 färger!

FÅ EN RABATKOD MED 10% RABATT

Rabattkoden kan användas av alla nya kunder på alla produkter på hemsidan, inklusive de produkter som rekommenderas här i artikeln.

Vad väntar du på? Få mer ut av din tid i och på vattnet!

Framgång!

Speciell badmössa för långt hår: Watery Signature Long-hair Cap

Om du har långt hår behöver du en badmössa som är designad för att förvara bort stora mängder hår. Och för det är denna Watery Signature Long-hair Cap bäst. Den har exakt samma egenskaper som modellen för kort och medellångt hår. Bara med mer utrymme inuti.

Den är gjord av slitstark silikon, sitter bra runt huvudet och är dessutom väldigt prisvärd. Och det är utan att kompromissa med vare sig kvalitet eller funktionalitet.

Fördelar och nackdelar med Watery Signature Long-hair Cap


+ Är gjord av silikon, så den är väldigt hållbar
+ Sitter bra på huvudet och har gott om plats för även mycket långt hår
+ Är billigare än modellerna från de stora märkena, utan att kompromissa med kvalitet och funktionalitet
- Blir för stor och sitter därmed inte ordentligt om man är korthårig
- Sitter nära, men inte så nära att det ger dig de sista marginalerna för konkurrensutsatt användning

Vill du ha den bästa och mest mångsidiga badmössan för långt hår kan du köpa en Watery Signature Long-hair Cap här. Alternativt kan du även köpa denna badmössa för långt hår från Speedo, som dock kostar lite mer.

 

Köp Watery Signature Long-hair Cap med prisgaranti här - två färger!

 

Badmössa med drapering: Beco Fabric badmössa med drapering

Om du är kvinna och vill uttrycka din kvinnlighet så hjälper det dig på vägen, med en badmössa med drapering. Och här är denna Beco Fabric badmössa med draperier bäst.

Den har en utsida av polyester och en insida i mjukt gummi. Det gör att det sitter bra och bekvämt på huvudet samtidigt som det skyddar håret från att bli blött.

Draperingen gör den olämplig för bestämd simträning. Men för fritidsbruk i poolen eller på stranden ger den dig både en vacker feminin look och håller håret torrt.

Och så finns den i färgerna svart, vit, ljusblå, mörkblå, rosa och röd. Så du kan få en modell som passar just din personlighet.

För- och nackdelar med Beco Fabric badmössa med drapering

+ Utsidan är gjord av polyester, vilket hjälper till att hålla huvudet torrt
+ Insidan är gjord av mjukt gummi som saktar ner det sista vattnet och gör att det sitter bra och bekvämt på huvudet
+ Draperierna ger dig en snygg och feminin look
+ Gott om plats för även långt hår
+ Finns i många olika färger så att du kan välja den färg som passar din egen personlighet bäst
- Ger ganska mycket vattentäthet, så den är inte avsedd för riktig simträning
- Om du inte gillar att bli uppmärksammad är en badmössa med draperier inte det rätta valet, eftersom den automatiskt sticker ut från mängden.

 

Köp Beco Fabric badmössa med draperier med prisgaranti här - 6 färger!

 

Boblöja badmössa: Mirou Boblöja badmössa

Om du vill ha hjälp med att hålla huvudet varmt är denna Mirou boblöja badmössa din bästa vän. De många bubblorna på utsidan innehåller var och en en liten mängd luft, vilket ökar isoleringsförmågan på badmössan avsevärt.

Dessutom sitter den också riktigt bra och skönt på huvudet, samtidigt som den är bra för att skydda håret från klorvattnet. Och nu när vi pratar om hår finns det också gott om invändigt utrymme. Och så är det bra om du har långt hår.

Mirou boblöja badmössa är också gjord av slitstarkt gummi, så den är också extremt hållbar. Och så finns den i svart, ljusblå, mörkblå och röd. Du har alltså också en bra möjlighet att välja den färg som passar din personlighet bäst

För- och nackdelar med Mirou boblöja badmössa

+ Luftbubblorna på hela utsidan, ger bra isolering och hjälper dig att hålla värmen i huvudet
+ Sitter bra och bekvämt
+ Har gott om plats inuti, även för långt hår
+ Tillverkad av slitstarkt gummi, så det är mycket hållbart
+ Finns i fyra olika färger, så det finns lite att välja på
- Bubblorna på utsidan ökar vattenmotståndet. Så det passar inte för riktig simträning
- Har lite gammalfru-look, så om du vill utstråla en lite yngre look är den här badmössan nog inte det bästa valet

 

Köp Mirou boblöja badmössa med prisgaranti här - 4 färger!

 

Tävlingssimmössa: TYR Wall Breaker 2.0

Om du är en tävlingssimmare och jagar de allra sista marginalerna måste du ha en TYR Wall Breaker 2.0 badmössa på huvudet. Det är utan tvekan den absolut bästa och snabbaste tävlingsbadmössan på marknaden!

Först och främst sitter den riktigt bra på huvudet. Den är uppbyggd av olika paneler runt hela badmössan vilket gör att den sitter bra var som helst på huvudet. Och ju bättre den sitter, desto mer minskar den också vattenmotståndet.

Några av de bästa är dess utskärningar i öronen och i nacken. Utskärningarna vid öronen gör det lättare för dig att höra startsignalen. Och snittet i nacken gör att den sitter mycket bekvämare och minimerar vattentålighet, eftersom den inte gör veck.

Generellt sett har inte en enda millimeter silikon använts för mycket. Och det är också starkt bidragande till att det är så snabbt!

För att det ska bli så strömlinjeformat som möjligt är det viktigt att du väljer rätt storlek. Så innan du köper, börja med storleksguiden nedan:

 • Huvudomkrets på mindre än 53 centimeter: X-Small / Small
 • Huvudomkrets mellan 53 och 56 centimeter: Medium
 • Huvudomkrets på mellan 56 och 60 centimeter: Öarge


Fördelar och nackdelar med TYR Wall Breaker 2.0

+ Byggd av flera olika paneler vilket gör att den sitter tätt överallt på huvudet
+ Utskärningar för öronlapparna, så att du lättare hör startsignalen
+ Utskärning i nacken, vilket gör att den sitter helt naturligt på huvudet och minskar vattenmotståndet, då den inte viker sig in i nacken
+ Endast den mängd silikon som behövs används, eftersom det passar. Och inte en millimeter mer än så. Det minskar vattenmotståndet så mycket som möjligt alls
+ Tillverkas i olika storlekar, så att du kan välja en modell som passar just din huvudstorlek
+ Finns i antingen svart eller vit
- Är relativt svår att ta på, jämfört med vanliga badmössor
- Är ganska dyr, så den lämpar sig i första hand för konkurrensutsatt användning

 

Köp TYR Wall Breaker 2.0 med prisgaranti här - två färger!

 

Vill du säkra ditt hår mer mot klor? Använd sedan Anti-klor schampo och balsam


Oavsett om du ofta är i poolen, eller bara någon gång då och då, är klor inte på något sätt bra för ditt hår. Klor får ditt hår att torka ut, så det blir torrt, filtrerat och med tiden inte så vackert.

Och därför är det en bra idé att använda anti-klor schampo och balsam när du duschar efter en tur till poolen. Anti-klor schampo är speciellt utvecklat för att tvätta bort allt klor ur ditt hår. Och balsamet hjälper till att göra ditt hår både mjukt och glänsande, vilket klor annars är lite för bra för att motverka.

Anti-klor schampo och balsam är lämpliga för både kort och långt hår. Och jag rekommenderar att använda den direkt efter varje simtur och helst direkt efter!

Vill du skydda ditt hår från att bli uttorkat, filtrerat och inte så vackert kan du köpa anti-klor schampo och balsam här:

Watery anti klor schampo - Reef
-26 %
🔥
Bäst i test
(20)

95 kr

129 kr

Watery anti klor balsam - Reef
-26 %
(21)

95 kr

129 kr

Watery The Swim-Care Set - Anti klor
-43 %
🔥
Bäst i test
(14)

259 kr

455 kr


Var kan man köpa en badmössa?

Badmössor finns i många olika nyanser. Och de går även att köpa på otroligt många ställen. Men om du vill vara säker på att få en badmössa av bra kvalitet finns det ingen väg runt det än att köpa den av en simspecialist.

Och här finns det nog ingen som är större specialister än folket på Watery.se. De är före detta elitsimmare, så de kan ett och annat om badmössor och kvaliteten på dem.

Och eftersom deras förtroendepoäng på Trustpilot är i topp samtidigt ska du inte vara rädd för att lägga dina pengar där.
Jag köper i alla fall alla mina badkläder från dem själv. Och därför rekommenderar jag dig att göra detsamma, och köpa din nya badmössa på Watery.se.

Rekommenderas för ditt köp

32% köper dessa produkter tillsammans med din kundvagn

Stäng
 • Sökresultat
 • Produkter

Sökresultat

  Inga resultat för ""

  Fråga vår kundservice

  Ring till oss

  08 446 888 34

  Skriv till oss

  kundservice@watery.se

  Öppningstider

  Mån-Fre: 08-22 / Lör-Sön: 10-22

  Chatta med oss

  I höger hörn