Guide: Allt du behöver veta om simglasögon + De 12 bästa för barn, tävling, träning och triathlet.

Utan simglasögon skulle det inte vara speciellt skönt att bada, då man då bara skulle få blodröda ögon, vilket skulle svida de närmaste många dagarna (och det är inte bekvämt). Därför bör du fortsätta att ta extra väl hand om dina simglasögon i framtiden – för du får fem unika tips nedan.

Guide: Allt du behöver veta om simglasögon + De 12 bästa för barn, tävling, träning och triathlet.
Innehållsförteckning

Dessutom får du i denna kompletta guide allt du behöver veta om simglasögon på ett silverfat på ett lättförståeligt språk så att alla kan förstå. Den omfattar bl.a. Vad du bör vara uppmärksam på när du köper simglasögon och svar på en massa frågor om simglasögon. Då kommer du att presenteras för de fem mest populära (och därmed bästa) glasen just nu.

Och så låt oss börja! Njut av

Du bör ställa dessa krav för dina nya simglasögon:

 • Antingen med skum eller gummi runt ögonen

Det här handlar nog mest om åsikter då vissa bara föredrar att det varken är skum eller gummi på glasen. Det är dock något som de flesta gillar, då det ger ökad komfort när simglasögonen sitter runt ögonen. Dessutom gör skummet/gummit även att simglasögonen i stort sett inte gör märken etc. när de sitter i ansiktet.

 • 100% UV-skyddad

De flesta simglasögon är nu UV-skyddande, men du bör alltid se till att de är det. För om de inte är det betyder det att strålarna från solen går direkt genom simglasögonen, och rakt in i ögonen (när man simmar ute). Detta är uppenbarligen inte särskilt bra för ögonen och kan så småningom skada dem.

 • Anti-dimma behandlad

Det finns inget mer irriterande och frustrerande än dimmiga simglasögon i ens simglasögon. Därför bör du också se till att simglasögonen är anti-dimbehandlade så att du inte behöver krångla till detta själv.

 • Innehåller utbytbara näsbryggor

Vissa har stora näsor. Andra har små näsor. Formerna kan vara olika. Därför kan du inte heller vara säker på att simglasögonen passar dig när de kommer. Utifrån detta bör du se till att utbytbara näsbrygga ingår, så att du i efterhand kan sätta in den högra näsbrygga som passar dig. För utan den riskerar du att köpa ett par simglasögon, som irriterar dig från dag ett.

 • Lätt att ändra längden på remmarna

Det har efter hand blivit brukligt att även en 6-åring anpassar längden på remmarna helt själv på de flesta simglasögon. Därför är inte detta den viktigaste punkten heller, men ändå en bra sak som kommer att göra livet på simmaren ännu lättare. För även om du inte ändrar längden kan de kännas både för tajta och lätta för olika pass. Du måste också kunna anpassa längden själv.

 • Fantastisk utsikt

När du simmar vill du ha så bra överblick som möjligt. Detta ger inte bara säkerhet i vattnet, utan generellt sett en viss komfort. Därför bör du se till att dina simglasögon ger en så bred syn som möjligt. Normalt sett ska simglasögonen kunna ge minst 180 graders synlighet, vilket de flesta simglasögon gör.

 • Hållbara remmar

Det finns inget värre än när remmarna på dina simglasögon hoppar. Speciellt inte mitt under träningen, eller precis innan ditt lopp till tävlingen. Därför är det viktigt att remmarna kan hålla länge och inte går sönder helt plötsligt.

 • Så låg profil som möjligt

Oavsett om du behöver några simglasögon till tävlingar eller träning bör du satsa på en så låg profil som möjligt (dvs en så liten storlek på simglasögon som möjligt). Detta för att simglasögonen ska kunna
orsaka så lite motstånd som möjligt.

 

5 tips för att ta bättre hand om dina simglasögon

När du väl har fått dina nya simglasögon vill du att de ska hålla så länge som möjligt, eller hur? Alla vill, men om man inte tar hand om dem är de antingen förstörda eller borta efter bara några månader (och det blir inte mamma/pappa glad för!). Det finns många sätt att lösa detta på, men du kan börja med att ta dessa fem specifika tips till dig själv:

 • Lägg dem i ett simglasögonfodral VARJE GÅNG

Ett simglasögonfodral ingår ofta i många simglasögon – och du bör använda dem. Dina simglasögon kommer att bli riktigt glada över det. Detta kommer inte bara att innebära färre repor, du kommer också att veta bättre var dina simglasögon är varje gång. Du kan köpa ett sådant fodral för simglasögon här.

 • Kasta dem inte!

En enkel men förmodligen mest effektiv mot repor är att avstå från att kasta simglasögonen. Det är inte så svårt igen.

 • Använd anti-dim spray

Även om det inte direkt har med hållbarhet att göra så bör du ändå spraya lite anti-dimspray i dina simglasögon då och då. På så sätt slipper du imma simglasögon.

 • Bär speciella tävlings- och träningsglasögon

Att ha olika simglasögon för tävling och träning gör dem mindre slitna och de kommer därför att hålla längre.

 • Lägg dem på ett ställe i badpåsen VARJE gång

Den vanligaste anledningen till att det säljs så många simglasögon varje år är att folk tappar sina simglasögon. Helt enkelt. Och att du kan undvika att behöva råka ut för dig själv om du gör en regel med dig själv att simglasögonen är en och bara en plats i din simväska efter varje simpass. På så sätt vet du alltid var du har dem.

 

Simglasögon för triathlon och simning i öppet vatten - vad är speciellt med dem?

Där simglasögon för simning i pool ofta är gjorda med låg profil (dvs generellt små simglasögon med små simglasögon) bör simglasögon för triathlon/öppet vatten ha en något större profil (dvs vara större med större simglasögon). För när du simmar ute, antingen i havsvatten eller i sjöar, är vattnet bara grumligare, och du behöver orientera dig i större utsträckning. Därför bör även glasögonens synlighet vara större.

Dessutom är man i (särskilt i början) triathlon och öppet vattensim också mer i kontakt med andra simmare. Och här är det inte onormalt om man plötsligt får en fot eller hand rakt i huvudet på simglasögonen. I en sådan situation får det inte komma in vatten på något sätt, och du är säker på att inte göra det med ett par speciella triathlon- eller öppetvattenglasögon. På grund av de större simglasögonen har de även en större yta som de kan fästa runt ögonen.

Du hittar de speciella triathlon- och öppetvattenglasen här

FÅ EN RABATKOD MED 10% RABATT

Rabattkoden kan användas av alla nya kunder på alla produkter på hemsidan, inklusive de produkter som rekommenderas här i artikeln.

Vad väntar du på? Få mer ut av din tid i och på vattnet!

Framgång!

Simlasögon med styrka

Som tur är går det idag att få skräddarsydda simglasögon för dig som är trångsynt eller långsynt eller har andra problem med ögonen. Men i själva verket är det praktiskt taget omöjligt att se vilka simglasögon som är vanliga och vilka som är med styrka - de är lika till utseendet. Däremot döljer sig mycket teknik i själva simglasögonen som gör att du kan simma oavsett om du har ögonproblem eller inte.

Om du letar efter ett par simglasögon med styrka bör du titta på en variant som Primotec Optique som finns i både en version för vuxna och vuxna. Primotec Optique kan användas om du har lång eller kort syn - från -6 till +8. Det här är helt klart de populäraste (och förmodligen också bästa) simglasögonen med styrka inte minst för att sitta, bekväma runt ögonen och att de dessutom är ganska coola.

Du hittar våra simglasögon med styrka här.

Har du simglasögon?

Vi känner alla till känslan när simglasögon dimma mitt under simträningen. Det är mega irriterande, och det förstör fokus. Men vi har räddningen för dig och dina simglasögon. Först och främst bör du använda någon anti fog spray som håller dimman borta helt. Det är en enkel lösning, och du behöver inte simma längre med immiga simglasögon.

 

Simglasögon för barn

När du väljer simglasögon för barn finns det en rad saker som du bör vara extra uppmärksam på. Det vill säga bla. att simglasögonen har en fantastisk utsikt (då det ger mer trygghet för barnet i vattnet, då de kan orientera sig bättre då) och att de är bekväma runt ögonen (annars riskerar du att barnet alltid vill ta bort dem gång på gång ). När du har nya simglasögon till ditt barn med en fantastisk utsikt, och sitter bekvämt och fint runt ögonen, då har du definitivt en vinnare. Det är också bara ett stort plus, om klasserna ser coola ut också

Och de två simglasögonen som bäst möter ovanstående tre saker är förmodligen Aqua Sphere Kayenne Junior (pojkar) och Aqua Sphere seal 2.0 i rosa Junior (tjejer). De är de överlägset mest populära och bästa simglasögonen för barn någonsin. De är inte bara fantastiskt sköna att ha på sig för barnen
remmen kan också justeras enkelt och fritt.

Alla andra simglasögon för barn hittar du här.

De fem mest populära och bästa simglasögonen just nu:

 • Arena Cobra Ultra Mirror

Om du vill ha de bästa och mest populära simglasögonen just nu, då är Arenas Cobra Ultra Mirror den att ta tag i. Ett par kompletta simglasögon som kan användas till både tävlingar och simträning.
Med en otroligt liten profil (litet glas) glider Arena Cobra bara genom vattnet. Jämfört med många andra simglasögon är detta överlägset när det kommer till hydrostatik och hastighet. Dessutom har den en ovanligt stor vy tack vare sina böjda unika linser. Detta gör att du kan orientera dig mycket bättre i förhållande till andra simmare, svängar och funktioner.
Dessutom har dessa Arena simglasögon bara en vansinnigt cool design och uttryck, så du kommer nästan att se ut som en proffssimmare bara om du har dem på dig. Faktum är att alla professionella simmare också simmar med Arena Cobra Ultra Mirror, inklusive Viktor Bromer, Chad Le Clos, Kamerun Vanderbourg, Cate Campell, James Magnussen och andra.
Om du vill ta din simning till nästa nivå, både vad gäller snabbhet och utseende, då är det här Arena Cobra Ultra Mirror du ska skaffa!

Arena simglasögon tävling - Cobra Ultra SWIPE Mirror - Rosa/silver
🔥 Endast 8 kvar
😍
Fri frakt
(31)

819 kr

 

Arena simglasögon tävling - Cobra Ultra SWIPE Mirror - Vit/silver
😍
Fri frakt
(11)

819 kr

 

 • FS3 Elite Simglasögon Speedo

På andra plats bland de populäraste och bästa simglasögonen ligger faktiskt lite av ett gammalt, nämligen Speedo FS3 Elite-glasögonen. Den lanserades i OS 2012, men har lyckats förbli otroligt populär genom åren. Det beror inte minst på dess otroligt coola design, som inte återfinns på samma sätt som andra simglasögon. Dessutom ger dessa simglasögon från Speedo även en fantastisk utsikt (180 grader), vilket gör den extra lämplig för tävlingar och tävlingar i simning. Men den kan också med fördel användas till träning på grund av sin otroligt goda komfort och bekvämlighet som gummit runt ögonen ger.Sammantaget är FS3 Elite-simglasögonen kompletta med allt en simglasögon ska kunna.

 • MP Xceed Titanium Mirror

Redan en relativt ny goggle tar 3:e plats – nämligen MP:s toppmodell, Xceed Titanium Mirror. Det vill säga bl.a. även den som Michael Phelps använder till de amerikanska trials, samt till Olympics, vilket också säger lite om kvaliteten på simglasögonen. Förutom att de ser bra ut är de även superbekväma att ha på sig, de ger även en lite större vy än många av de andra simglasögonen. Simglasögonens profil är låg vilket innebär mindre vattentålighet, så du tar dig igenom vattnet ännu snabbare. Dessutom är glasen 100% UV-skyddade och anti-dimbehandlade.

 • Speedo Speedsocket

En gammal bekant från Speedo tar 4:e platsen – nämligen Speedo Speedsocket. En närmast legendarisk goggle, där Michael Phelps bland annat tog sina 8 medaljer till OS 2008. Dessutom är Speedsocket känt för sin minimalistiska, men otroligt coola, design som många är helt galna i. Detta är kryddat med komfort och bekvämlighet när du bär simglasögonen, så Speedo Speedsocket är ett riktigt kapabelt par simglasögon för tävlingar.

Speedo simglasögon – Fastskin Speedsocket 2 Mirror – Svart

Speedo simglasögon – Fastskin Speedsocket 2 Mirror – Svart

534 kr
(14)

4.86/5

 • TYR Stealth Racing Mirrored

TYR:s topp- och tävlingsglasögon är denna Stealth Racing Mirrored. En simglasögon som sticker ut lite från de andra med lite större profil. Om detta är bra eller dåligt går inte att dra slutsatsen, men du får åtminstone ett annat utseende med TYR Steath Racing på. Dessutom sitter simglasögonen väldigt bekvämt runt ögonen (vilket också gör att de även lätt kan användas i den dagliga simträningen), precis som de har simglasögon, så att man inte får farliga UV-strålar i ögonen. Allt som allt dessa riktigt bra simglasögon från TYR som används av många.

Då nådde du botten! Jag hoppas att du har blivit ännu klokare på simglasögon så att du kan hitta det perfekta paret för dig. Nu borde du åtminstone ha tillräckligt med kunskap för att själv kunna göra det valet :-)

Rekommenderas för ditt köp

32% köper dessa produkter tillsammans med din kundvagn

Stäng
 • Sökresultat
 • Produkter

Sökresultat

  Inga resultat för ""

  Fråga vår kundservice

  Ring till oss

  08 446 888 34

  Skriv till oss

  kundservice@watery.se

  Öppningstider

  Mån-Fre: 08-22 / Lör-Sön: 14-22

  Chatta med oss

  I höger hörn