Snorkelset [Bäst i test] Guide för val av snorkelset

Snorkelsemester är en favoritform av semester för många svenskar. Men snorkling kan inte bara göras i varmare utomlands. De varma sommardagarna kan det även göras fint på hemmans breddgrader. Och det enda som krävs är i princip ett snorkelset. Vad exakt är ett snorkelset, vilka som är bäst och hur du väljer rätt set för dig kommer jag bland annat att diskutera i den här guiden.

Snorkelset [Bäst i test] Guide för val av snorkelset
Innehållsförteckning

 Vad består ett snorkelset av?

Ett komplett snorkelset täcker de två (tre) mest grundläggande delarna av snorkelutrustning. Och när jag har tre inom parentes beror det på att en av delarna inte är absolut nödvändig för snorkling.

Dykarmaskf

En dykmask är nödvändig för att du ska kunna se något i det saltade vattnet, utan att få ont i ögonen. Det är därför viktigt att den är relativt kompakt så att den inte tar för mycket plats. Och då ska den vara gjord av ett material som både gör att den sitter bra och är bekväm på samma gång.

Det är viktigt att du har bra koll på din dykarmask. Det betyder att man vill ha 180 graders sikt och då ska linsen inte imma. Den förra tillåter praktiskt taget alla dykmasker, medan den senare inte alltid kan undvikas. Men som tur är kan du fixa det själv om de gör det.

Dykmasken är den absolut viktigaste delen av ett snorkelset. Så om du köper ett set i separata delar, så är det absolut inte här du måste spara!


Snorkel

Det säger sig självt att för att ha ett snorkelset måste du ha en snorkel. I sig är snorkeln bara ett rör man måste andas igenom. Det finns egentligen inga större krav på det.

Du kan få snorklar med en massa olika åtgärder som vågbrytare och ventiler. Men gemensamt för alla 'extra' är att den är lätt att bryta. Så jag rekommenderar att du väljer en snorkel som är utan alla dessa extra åtgärder.

En snorkel som i sig bara är en snorkel gör vad den ska. Nämligen att låta dig andas under vattnet. Och genom att hålla det enkelt sparar du också mycket pengar.


Simfenor

Den sista utrustningen ett snorkelset består av är ett par simfenor. Och det är just den här utrustningen som jag har satt inom parentes. För simfenor är ingen nödvändighet när man vill snorkla.

De ger dig dock fördelen att du kan röra dig snabbare och smidigare genom vattnet. Något du inte behöver oroa dig för.

För regelbunden snorkling, håll dig borta från de långa och kraftfulla modellerna du kanske känner från dykning och undervattensjakt. Välj bara ett par som är korta och mjuka. Dina vrister och ben kommer snabbt att tacka dig för det, då de långa och hårda modellerna är otroligt slitsamma för dina muskler, senor och leder.


Hur, var och av vem används ett sådant snorkelset?

När det kommer till vem som bär ett snorkelset spänner det över ganska brett spektrum. Det är allt från de små barnen i poolen hemma, till professionella snorklare. Naturligtvis med en enorm skillnad i egenskaper och kvaliteter.

Men i bund og grund virker alle snorkelsæt både på samme måde. Dykkermasken gør at du kan se under vandet, snorklen gør at du kan trække vejret og svømmefødderne gør at du kan komme hurtigere og mere smidigt frem.

Det er klart, at for at kunne trække vejret gennem snorklen, skal spidsen af ​​den være over vandoverfladen. Så formålet er at du skal ligge i vandoverfladen og betragte undervandslivet. Og hvis du ser noget spændende under vandet, kan du altid tage en dyb indånding og dykke ned, for at studere det nærmere.

Det kan ske både herhjemme og i udlandet. Herhjemme er der få steder, hvor det reelt er rigtig sjovt at snorkle, da der i det danske farvand, ikke er så meget at blive betaget af. Men i udlandet, hvor der er koralrev kort under vandoverfladen, er snorkling en rigtig god og sjov oplevelse.


Sådan vælger du det rigtige sæt for dig

Snorkling kan være rigtig sjovt og lærerigt. Men vi har alle forskellige behov og præferencer, så det er ikke sikkert at det dyreste snorkelsæt, er lige med det rigtige for dig. Herunder, har jeg derfor samlet de tre vigtigste punkter, du bør tage stilling til før du investerer i dit eget sæt.

 

Pris – hvad er du klar til at give?

Det første punkt du bør tage stilling til, hvor mange penge du er klar til at spendere. Snorkelsæt fås i mange forskellige prisklasser, så der er noget for enhver forbruger.

De allerbilligste sæt, ligger til en pris på et par hundrede kroner. Og så går prislejet ellers bare opad derfra.


Niveau – er du begynder eller øvet?

Det næste du bør tage stilling til, er dit eget niveau. Hvis du vil stå ovenfor din første gang, er det nok ikke død-og-pine nødvendigt med det mest avancerede og eksotiske snorkelsæt. Så vil et godt begyndersæt, efter min mening, være godt at starte ud med.

Hvis du omvendt har snorklet mange gange og efterhånden er ret erfaren, vil du få mest glæde af de lidt dyrere og mere avancerede snorkelsæt.


Er det til rejse, eller til brug i Sverige?

Et snorkelsæt kan både bruges herhjemme og i udlandet. Hvis du skal ud at rejse med det, vil det være en god ide, hvis du køber et net at have dit udstyr samlet i. Nogle sæt kommer komplet inklusiv et net, imens andre sæt kommer uden.

Så hold øje med om det sæt du har udset dig, kommer inklusiv et net. Hvis du køber et snorkelsæt uden net, kan disse heldigvis købes separat. Men det er ofte billigere, hvis du køber et sæt hvor nettet er kombineret i pakken.

 

Bäst i test: Jag rekommenderar dessa snorkelset!

Med de mest grundläggande sakerna om snorkelset på plats, är det dags för mig att ge dig en inblick i de set jag har testat för att vara de bästa. Och eftersom jag har testat just nedanstående modeller för att vara bäst så är det såklart även dessa jag rekommenderar.

Vi har testat dessa snorkelset
För att utse följande testvinnare i de olika divisionerna har jag i simhallen och i havet testat ett stort urval av de populäraste snorkelseten för simning hemma och utomlands för att kunna ge de mest uppriktiga rekommendationerna. Dessa är dessa:

 

Aqualung snorkelset vuxna - Trooper - Gul/blå
Välj storlek
🔥 Endast 1 kvar
⚡️
Säljer snabbt
Se storlekar

775 kr

 

Snorkelseten vägs mot faktorer som form, storlek, vikt, pris, material, nivå och i slutändan min personliga helhetsupplevelse av dem var och en. Och så är det dessa omfattande tester som ligger till grund för rekommendationerna nedan

För enkelhetens skull har jag hittat en testvinnare i flera olika kategorier. På så sätt borde det förhoppningsvis bli lättare för dig att välja rätt snorkelset utifrån dina egna preferenser.


Bästa snorkelset med fenor för barn (6-12 år), oavsett pris: Aqualung snorkelset junior - Urchin

Om ditt barn mellan 6 och 12 år behöver det absolut bästa snorkelkitet, köp Aqualung snorkelset Junior - Urchin. Egenskaperna är desamma som på de dyrare vuxenseten, bara i en mindre version.

Setet kommer med både snorkel, dykmask och simfenor. Så här är allt ditt barn behöver för att ha en rolig snorklingsupplevelse.

Fördelar och nackdelar med Aqualung Junior - Urchin:

+ 100 procent tättslutande dykmask med 180 graders sikt
+ Dykmasken är anti-dimbehandlad, så du slipper imma linser
+ Snorkeln är bekväm och mjuk
+ Levereras med långa och mjuka simfenor så att ditt barn snabbt kan röra sig genom vattnet


- Prismässigt ligger den i topp inom juniorsnorkelset

Köp Auqalung Junior - Urchin med prisgaranti här!

 

Bästa snorkelset med mellan simfena för vuxna (+12 år), oavsett pris: Aqualung Dorado Snorkelset

Om du själv vill ha det bästa av det bästa snorkelsetet rekommenderar jag att du köper ett Aqualung Doradosnorkelset. Med detta set får du den överlägset bästa snorklingsupplevelsen, oavsett om du behöver snorkla hemma eller i det varma utomlands.

Dykmasken sitter riktigt bra och bekvämt på huvudet, medan anti-dimlinsen ger en 180 graders sikt. Samtidigt är den otroligt lätt att justera, så den passar perfekt i ditt ansikte.

Snorkeln kommer med en inbyggd vågbrytare som hindrar vatten från vågorna från att rinna nerför snorkeln. Och skulle det ändå hända att du får vatten i den är den utrustad med en envägsventil i botten som snabbt låter dig blåsa ut vattnet.

Och det bara fungerar!

Slutligen kommer setet med medellånga simfenor som ger dig bra fart utan att anstränga muskler, senor och leder för mycket. Flipprarna är också superenkla att justera, så de sitter tätt runt anklarna.

För- och nackdelar med Aqualung Dorado:

+ Dykmasken är anti-dimbehandlad, ger 180 graders sikt och är lätt att justera i storlek
+ Snorkeln kommer med vågbrytare och envägsventil, så att du blir av med vatten i snorkeln. Och skulle det ändå hända låter ventilen dig snabbt bli av med den igen
- Medellånga simfenor som ger dig bra fart i vattnet utan att anstränga muskler, senor och leder i onödan
+ En kvalitetsprodukt som ständigt används ofta
- Om du redan har svaga leder eller muskler kan de medellånga simfenorna vara svåra att använda i längden.

- Ligger i den dyra änden prismässigt 

Köp Aqualung Dorado set med prisgaranti här!

Bästa snorkelset med små simfenor för vuxna (+12 år), oavsett pris: Aqualung snorkelset Trooper

Om du inte gillar långa eller medellånga simfenor men ändå vill ha det bästa av det bästa, köp ett Aqualung Trooper snorkelset. Detta set kommer med små simfenor, där resten av paketet består av samma kvalitets snorkel och dykmask som i Aqua Lung Hawkeye.

De små simfönorna är en fördel för dig om du vill skona dina muskler, senor och leder i benen. Dessutom tar de mindre plats. Å andra sidan ger de inte lika mycket fart som de längre simfenorna.

Eftersom både masken och snorkeln är samma som i Hawkeye-paketet får du 180 graders sikt genom masken, samt vågbrytare och envägsventil i själva snorkeln. Och så fungerar det bara.

Fördelar och nackdelar med Auqalung Set Trooper:

+ Du får anti-dimbehandlade linser och 180 graders synlighet i din dykarmask, som även är lätt att justera
+ Det finns både vågbrytare och envägsventil i snorkeln, så du behöver inte få vatten i den. Och om det skulle hända vid ett sällsynt tillfälle kan du snabbt bli av med det genom ventilen
+ Korta simfenor som är skonsamma mot senor, muskler och leder, samtidigt som de inte tar mycket plats
+ Tillverkad i kvalitetsmaterial som kan användas ofta


- De korta simfenorna ger dig lägre hastighet när du sparkar
- Har ett högre anskaffningspris än instegsmodellerna

Köp Aqualung Set Trooper med prisgaranti här!

 

Bästa snorkelset utan simfenor för barn (4-12 år), oavsett pris: Aqualung Snorkelset Junior

Om du vill skämma bort ditt barn med det ultimata bästa snorkelsetet, men inte behöver ha simfenor med dig, köp ett Aqualung Junior snorkelset. För här tänker vi verkligen på detaljerna som ger ditt barn den bästa upplevelsen.

Själva dykmasken är framtagen för att vara smällsäker, så du undviker att linsen skadas vid även vilda uthyrningar på stranden eller i simhallen. Det ger trygghet för både dig och ditt barn. Dessutom är masken lätt att justera i storlek, samtidigt som den sitter bra och bekvämt på huvudet.

Snorkeln har en bred profil som låter mycket luft passera. Det blir därmed lättare både att andas och att bli av med luften igen. Munstycket är också tillverkat i ett bekvämt material så att det kan användas länge i taget.

Generellt sett är Aqua Sphere kända för att tillverka utrustning för både dykning och simning i allra högsta kvalitet. Och detta snorkelset är inget undantag!

Fördelar och nackdelar med Aqualung Junior:

+ Smash-proof dykmask ger den bästa säkerheten för dig och ditt barn
+ Maskens lins är anti-dimbehandlad och ger en 180 graders vy
+ Enkel och snabb justering av dykmasken
+ Bekvämt material på både masken och snorkeln, gör setet bra att använda i många timmar åt gången
+ Snorkeln har ett brett rör som låter mycket luft passera. Kort sagt, det gör det lättare att andas
+ Finns i grönt, blått och rosa, så modeller finns för både killar och tjejer


- Det finns ingen vågbrytare eller envägsventil i snorkeln
- Även om setet kommer utan simfenor är priset ungefär detsamma som de bra seten som ingår

Köp Aqua Sphere Junior med prisgaranti här!

 

Det bästa snorkelsetet utan simfenor för priset (4-8 år): Beco Ari Snorkelset

Om det är första gången du ska ta med ditt barn ut och snorkla, eller om du är väldigt prismedveten och vill ha det bästa snorkelsetet för priset, köp Beco Ari.

Setet är riktat till barn i åldrarna 4 till 8 år och finns i antingen blått eller rosa. Det finns därför en modell för både killar och tjejer.

Endast hållbara material har använts för att förhindra att den används. Även för vilda lekar på stranden eller i poolen. Och så kommer den medföljande dykmasken med stängd näsa, som håller näsan fri från vatten. Det är något som många barn uppskattar.

Remmen på dykarmasken är lätt att anpassa till just ditt barn, samtidigt som linsen ger en 180 graders vy. Och så är snorkelns munstycke också skönt och skönt att hålla i munnen.

För- och nackdelar med Beco Ari:

+ Slitstarka material gör både dykmasken och snorkeln extremt hållbara
+ Finns i antingen blått eller rosa, så det finns en modell för både killar och tjejer
+ Enkel justering av remmen på masken så att den snabbt kan anpassas till ditt barns ansikte
+ 180 graders vy genom dykmaskens lins
+ Stängd näsa förhindrar att vatten rinner upp i barnets näsa
+ Bekvämt munstycke som gör det bra att använda flera timmar åt gången
+ Är otroligt skarpt prissatt, speciellt för priset!

- Snorkelns rör är inte bland de bredaste på marknaden så man får jobba lite mer med andningen jämfört med toppmodellerna
- Även om masken är gjord av mycket slitstarka material är linsen inte krosssäker

Köp Beco Ari med prisgaranti här!

 

Bästa snorkelset utan simfenor (+12 år), oavsett pris: Aquasphere Versa Combo

Om du vill ha det bästa av det bästa snorkelsetet för dig själv, men du behöver inte ha simfenor i paketet, köp Aquasphere VersaCombo. Här får du samma dykmask och snorkel som i testvinnaren, utan att du behöver betala för att få simfenor.

Dykmasken är den bästa på marknaden, med både anti-dimbehandlad lins och 180 graders syn. Och snorkeln kommer med både vågbrytare och envägsventil, så du slipper få ner vatten i luftvägarna.

Här får du allt det bästa, utan att behöva betala för ett par simfenor du kanske inte behöver.

För- och nackdelar med Aquasphere Versa Combo:

+ Anti-dimbehandlad lins med 180 graders syn
+ Vågbrytare och envägsventil i snorkeln, ger dig den bästa upplevelsen
+ Sitter bra och bekvämt på huvudet och i munnen
+ Tillverkad av slitstarka kvalitetsmaterial så att den håller länge
+ Du får det bästa av det bästa, utan att behöva betala för simfenor


- Setet kommer utan simfenor, så om du vill köpa dem bredvid springer priset snabbt uppåt

Köp Aquasphere Versa Combo med prisgaranti här!

 

Det bästa snorkelsetet utan simfenor (+12 år) för priset: Beco Porto snorkelset

Om du är nybörjare inom snorkling, eller om du är en mycket prismedveten person, kommer du inte runt ett Beco Porto snorkelset. För just detta set är det absolut bäst för priset om du inte vill ha simfenor i paketet.

Funktionerna är långt ifrån samma nivå som i de dyrare toppmodellerna. Du får bland annat 180 graders sikt genom dykmaskens lins samtidigt som materialet känns behagligt skönt mot huden.

Snorkeln gör också vad den ska göra, nämligen att låta dig andas lätt och utan ansträngning. Den har ett skönt mjukt munstycke i silikon, så det är skönt och skönt att ha i munnen. Även genom flera timmar.

En liten bra egenskap hos snorkeln är att den har en ‘torr topp’ som hindrar vatten från att rinna ner i snorkeln. Och det är det som är den stora skillnaden i denna snorkel, jämfört med de som följer med de andra billiga snorkelseten.

För- och nackdelar med Beco Porto:

+ 180 graders vy genom dykmaskens stora lins
+ Bekvämt material på dykmasken som känns skönt mot huden
+ En bra bredd tub på snorkeln, gör andningen lätt och enkel
+ Snorkeln kommer med ett silikonmunstycke som gör den bekväm att hålla i munnen under längre tid
+ Integrerad ‘torrtopp’ på snorkeln som förhindrar vatten från att ryka ner i tuben
+ Finns i grönt, blått och rött, så det finns ett set för alla smaker
+ Ett förvaringsfodral för masken medföljer
+ Är mycket högt prissatt i förhållande till funktionerna i setet


- Snorkeln saknar envägsventil för att enkelt få bort vattnet, om det skulle hända att torrtoppen inte håller allt vatten ute
- Kommer utan simfenor, så om du också behöver ett sådant par kommer priset snabbt att rinna upp

Köp Beco Porto med prisgaranti här!

 

Letar du efter full-face snorkelset istället?

Om du är en mer erfaren snorklare, eller kanske bara vill snorkla som proffsen, är det här ett full-face snorkelset du bör leta efter.

Ett full-face snorkelset är en dykmask med integrerad snorkel. Det vill säga, istället för en lös mask och snorkel är snorkeln gjuten som en del av masken. Dessutom täcker masken även din mun, näsa och ögon. Och så tar det din snorkling till en helt ny nivå.

Det smarta med den här typen av snorkelset är att själva snorkeln separerar din utandade koldioxid från det rena syret du andas in. Och så har de en helt ny nivå när det kommer till synlighet.

Sist men inte minst slipper du snorkla i munnen med en full-face-lösning. Här sker all andning inuti själva masken.

När du köper ett full-face snorkelset är rätt storlek viktigt. Som en tumregel, mät avståndet mellan hakan och den övre delen av ögat i centimeter, och använd sedan måttet för att välja storlek.

 

FÅ EN RABATKOD MED 10% RABATT

Rabattkoden kan användas av alla nya kunder på alla produkter på hemsidan, inklusive de produkter som rekommenderas här i artikeln.

Vad väntar du på? Få mer ut av din tid i och på vattnet!

Framgång!

Bästa full-face snorkelset för barn (6-15 år): Watery Oxygen Smart Full Face mask

För att ditt barn ska få den ultimata snorklingsupplevelsen, köp en Watery Oxygen helmask. Det är det absolut bästa som finns för barn. Och sedan sträcker den sig från 6 till 15 år, eftersom den är otroligt justerbar.

Att snorkeln sitter som den gör gör att ditt barn kan få ner huvudet lite längre ner i vattnet. Och så ger den en otroligt vid vy, så det är lätt att se allt runt omkring.

Även om den är otroligt justerbar och därför kan användas i en väldigt stor åldersgrupp, sitter den bra och bekvämt på huvudet. Materialet är skönt att ha i kontakt med huden samtidigt som det sitter bra (utan att dra åt), så att inget vatten kommer in.

Dessutom är den lämplig att använda på både stranden och i poolen. Så ditt barn får verkligen en snorkelupplevelse i en klass för sig med detta snorkelset.

Aqua Lung Smart Full Face finns i de hårda färgerna neongrön eller rosa, så om du råkar placera den på stranden är den lätt att hitta igen.

Som en sista anmärkning är masken avsedd för barn och mäter mellan 8 och 12 centimeter från munnen till toppen av ögonbrynen.

Fördelar och nackdelar med Watery Oxygen Smart Full Face:

+ Stor och vid utsikt
+ Mun, näsa och ögon är helt stängda inuti. Det ger en mycket bekvämare och trevligare upplevelse
+ Tillverkad i ett bekvämt material, så den är skön att ha på sig i flera timmar
+ Finns i neongrönt och rosa, det är lätt att upptäcka
+ Otroligt justerbar så att den kan användas inom en väldigt bred åldersgrupp
+Själva snorkeln kan tas bort från masken, så den tar mindre plats när du behöver transportera den
+ Utvecklad för användning i både poolen och på stranden
+ Tillverkad av slitstarka material, så setet har lång livslängd och är svårt att bryta


- Masken kan inte användas som bara ett par dykarglasögon om man inte vill använda snorkeln
- Setet kommer utan simfenor, så om ditt barn behöver det också kommer priset snabbt att rinna upp
- Prismässigt ligger den i topp inom snorkelset för barn

Köp Watery Oxygen Smart Full Face med prisgaranti här!

Bästa full-face snorkelset för vuxna (+15 år): Aqualung Smart Full Face set

 

Om du vill ha det bästa av det bästa snorkelsetet för dig själv, behöver du den vuxna versionen av den jag rekommenderar för barn. Nämligen Aqualung Smart Full Face. Det kan vara exakt samma som barnversionen, bara i en större modell.

Detta snorkelset ger dig alltså en vid och fri sikt, precis som att den, på grund av snorkelns placering, gör att du kan dyka huvudet lite mer under vattnet.

Själva justeringen är lekande enkel, då du bara behöver vrida på ett vridbart spänne på sidan av masken. Den är därför lätt att justera, även när du har den på huvudet. Det ger också fördelen att även när du är ute i vattnet kan du enkelt anpassa det till.

Toppen på själva snorkeln är byggd så att den inte tar in vatten. Så du riskerar inte att plötsligt få in oväntat vatten i masken.

Med Aqualung Smart Full Face snorkelset för vuxna kan du snorkla som proffsen. Och då håller det bara för evigt, tack vare ett seriöst kvalitetshantverk i produktionen och materialen den är gjord av!

Dessutom medföljer den även ett meshnät, avsett att förvara den i när du inte använder den.

Fördelar och nackdelar med Aqualung Smart Full Face för vuxna:

+ Stor och vid utsikt
+ Mun, näsa och ögon är helt stängda inuti. Det ger en mycket bekvämare och trevligare upplevelse
+ Tillverkad i ett bekvämt material, så den är skön att ha på sig i flera timmar
+ Otroligt lätt att justera, tack vare spännet på sidan av masken
+ Själva snorkeln kan tas bort från masken, så den tar mindre plats när du behöver transportera den
+ Tillverkad av slitstarka material, så setet har lång livslängd och är svårt att bryta
+ Levereras med ett meshnät att förvara den i när du inte använder den


- Masken kan inte användas som bara ett par dykarglasögon om du inte vill använda snorkeln
- Setet kommer utan simfenor, så om du också behöver det kommer priset snabbt att rinna upp
- Ligger i den övre delen prismässigt. I gengäld får du det bästa av det bästa.

Köp Aqua Lung Smart Full Face för vuxna med prisgaranti här!med prisgaranti här!

 

Eller letar du bara efter dykmasken? Då finns även mina rekommendationer här..

Om du bara vill ha möjligheten att ha bra utsikt under vattnet, utan att använda snorkel, är en ren dykmask vad du behöver. Jag har därför samlat de bästa rena dykmaskerna för barn, unga och vuxna nedan.


Bästa dykmasken för barn (4-12 år): Beco Ari dykmask

Om ditt barn är mellan 4 och 12 år är en Beco Ari dykmask bäst. Den gör vad den måste göra, nämligen att hålla vattnet borta från ögonen, samtidigt som den ger ett brett och klart synfält.

Dessutom är näsan också stängd så att ditt barn inte får vatten i näsan. Det ger den säkraste och säkraste upplevelsen för ditt barn.

Själva masken är ergonomiskt utformad och gjord av bekväma material, så den både håller vattnet ute och är bekväm att ha på sig. Och då kan resåren enkelt justeras för att passa just ditt barn.

Materialet är väldigt tåligt, så även om ditt barn skulle kasta runt med dem så håller de sig till det också.

För- och nackdelar med Beco Ari:

+ Ger en stor och vid vy
+ Ha en stängd näsa så att ditt barn inte får vatten i näsan
+ Ergonomiskt designad och gjord av bekväma material
+ Lätt att justera i storlek
+ Tillverkade för att tåla lite av varje, så de har väldigt svårt att gå sönder
+ Finns i blått och rosa, så det finns en modell för både killar och tjejer


- Kommer utan snorkel och simfenor, så om upplevelsen ska bli helt perfekt kommer priset för dessa saker på topp

Köp Beco Ari med prisgaranti här!

 

Bästa dykmasken för ungdomar (12-18 år): Beco Bahia dykmask

Beco Bahia är faktiskt samma mask som den tidigare nämnda Beco Ari, bara för åldersgruppen 12 till 18 år istället. Den har därför också samma egenskaper, funktioner och fördelar.

Den är lätt att justera via nackresåren, precis som linsen ger vid och fri sikt. Samtidigt har den även stängd näsa så att ditt barn inte får vatten i näsan.

Kvalitetsmässigt ligger den allra i toppen, eftersom materialen den är gjord av är otroligt hållbara. Den kommer därför att hålla i många år. Även om ditt barn måste vara tufft mot det.

För- och nackdelar med Beco Bahia:

+ Ger en stor och vid vy
+ Ha en stängd näsa så att ditt barn inte får vatten i näsan
+ Ergonomiskt designad och gjord av bekväma material
+ Lätt att justera i storlek
+ Tillverkade för att tåla lite av varje, så de har väldigt svårt att gå sönder
+ Finns i blått, grönt och rött, så det finns en modell för alla smaker


- Kommer utan snorkel och simfenor, så om upplevelsen ska bli helt perfekt kommer priset för dessa saker på topp

Köp Beco Bahia med prisgaranti här!

 

Bästa dykmasken för vuxna: Beco Porto dykmask

Om du vill ha en ren dykmask för dig själv är det här Beco Porto dykmasken du behöver. Masken här, är vuxenversionen av de två modellerna som jag redan har rekommenderat för barn och unga.

Så du får en mask med exakt samma egenskaper!

Det är en kvalitetsprodukt utan motstycke som verkligen håller att användas. Den är mycket justerbar för att passa alla huvudstorlekar för vuxna. Och då får du en klar och vid sikt tack vare de stora linserna.

Dessutom har den även stängd näsa så att du inte får vatten i näsan när du är under vatten.

För- och nackdelar med Beco Porto:

+ Ger en stor och vid vy
+ Ha stängd näsa så du inte får vatten i näsan
+ Ergonomiskt designad och gjord av bekväma material
+ Lätt att justera i storlek
+ Tillverkade för att tåla lite av varje, så de har väldigt svårt att gå sönder
+ Finns i blått, grönt och rött, så det finns en modell för alla smaker


- Kommer utan snorkel och simfenor, så om upplevelsen ska bli helt perfekt kommer priset för dessa saker på topp

Köp Beco Porto med prisgaranti här!

Ta med dig snorkelsetet på semestern! En åkpåse ingår i alla ovanstående set

De allra flesta som köper ett snorkelset gör det för att de ska på snorkelsemester i det heta utomlands. Och om det också är fallet med dig så är det en bra idé att köpa en åkpåse till ditt snorkelset.

Som tur är behöver du inte tänka på det om du köper något av de många set jag har rekommenderat här i guiden. Alla kommer med en åkpåse, så att du enkelt och enkelt kan förvara och transportera din snorkelutrustning.

Med en åkpåse har du också bättre samling på din utrustning. Så även om du inte nödvändigtvis behöver ha den med dig på semestern så är det lättare att ha den förvarad i en påse hemma.

Ska du på snorkelsemester rekommenderar jag även att du köper minimask och snorklar hemma innan avresa. Modellerna du kan köpa på de populära turistplatserna är ofta av tveksam kvalitet och passform. Så för att få den bästa snorklingsupplevelsen på semestern bör du köpa ett ordentligt set hemifrån.


För- och nackdelar med att välja ett snorkelset med simfenor

När det kommer till om du ska välja ett snorkelset med eller utan simfenor är det dina egna preferenser som spelar in. Det råder ingen tvekan om att simfenor ger en fördel, men de ger också en nackdel.

Det som är bra med simfenor är att de låter dig ta dig genom vattnet snabbare och smidigare. Och om du måste dyka under vattnet för att inspektera något kan du lättare och snabbare ta dig ner och upp igen.

Å andra sidan fyller simfenor betydligt mer än bara en mask och en snorkel. Så om du till exempel ska på semester fyller ett set simfenor något mer i bagaget.

Fördelar och nackdelar med ett snorkelset med simfenor:

+ Du kan ta dig fram snabbare och längre ner under havsytan. Så du får en bättre upplevelse i havet


- Flippers fyller mycket, både när du reser med dem och har dem förvarade hemma

Så undviker du dimma i din dykarmask

Det finns inget mer irriterande när du snorklar än när masken börjar dimma. Och även om de allra flesta masker är anti-dimbehandlade så går det inte att undvika att behandlingen någon gång slits av.

Skulle detta hända kan du ofta undvika immiga linser genom att spotta i masken, gnugga den över hela linsen och sedan skölja av med vatten.

Om du upplever det på en helt ny mask kan det bero på att en silikonfilm lagts på, för att hålla linserna klara och fräscha under transport. Om så är fallet kan du ta bort silikonet genom att gnugga lite tandkräm försiktigt över hela linsen och sedan lägga masken i tvålvatten. Eller så kan du också försiktigt värma upp den med en tändare, följt av en tur i tvålvatten under en dags tid.

Det senare rådet är dock en lite riskabel affär. Så jag skulle verkligen rekommendera dig att använda tandkräm.

Gör inget av dessa tips, eller vill du bara göra det så enkelt som möjligt överhuvudtaget, kan du också använda anti-dimspray. Det kostar inte mycket och kräver bara några sprayer på linsen innan effekten är där.

Ge linsen två sprayer och flytta runt masken i cirkulära rörelser så att vätskan fördelas bra (du behöver inte sprida ut den med fingrarna). Snabbt då tvättar du bara linsen med rent vatten.

Det är lätt. Och det är snabbt!

Du kan köpa en riktigt bra, men billig, anti-dimspray här:

Watery anti fog spray

Watery anti fog spray

85 kr
(43)

4.12/5


Hur du bäst passar ditt nya snorkelset

Vill du få ut något av ditt snorkelset så länge som möjligt är det viktigt med lite underhåll av det. Men det är varken krångligt eller tidskrävande, så låt dig inte skrämmas.

Efter varje användning, skölj snorkel, dykmask och simfenor i sötvatten. Använd inte tvål, då speciellt maskens lins inte tål det. Färskt och rent vatten räcker.

Och när du förvarar den, förvara hela setet tillsammans i en åkpåse eller nät. Då har du alltid samling på din snorkelutrustning och kan alltid hitta den igen.

Det krävs faktiskt inte mer för att ta hand om ett snorkelset. Och om du gör denna lilla insats kan du ha din utrustning i många år.


10 snabba tips för den bra snorkelsemestern

Till sist för min guide kommer jag att ge dig mina 10 bästa tips för den stora snorkelsemestern. Några av mina tips kanske du redan känner till, medan andra är nya. Jag har hämtat mina egna erfarenheter från mina snorklingssemestrar och kokat ner de viktigaste av dem, ner till punkterna nedan.


1 - Kom ihåg solskyddsmedel eller annat solskydd

När du ligger i vattenytan i upp till flera timmar utsätts din kropp verkligen för solens strålar. Tänk därför på solkräm eller annat solskydd.


2 - Se upp för underkylning

Även om vattnet du snorklar i är varmt kan din kropp fortfarande bli underkyld. Planerar du att vara i vattnet länge så är en våtdräkt en fördel. Den låter dig hålla värmen mycket bättre samtidigt som den skyddar mot solens strålar.


3 - Köp ditt snorkelset innan avresa

Snorkelseten du kan köpa i strandbutiker och liknande butiker på de stora turistattraktionerna är ofta av tveksam kvalitet, funktion och passform. Gör dig själv därför tjänsten att köpa ditt eget set hemifrån.


4 - Se till att din dykarmask inte immar

Spotta i masken och smeta ut den på linsen med fingrarna. Skölj sedan resterande saliv med vatten. Eller använd anti-dimmspray för att förhindra imma på linserna.


5 - Undersök i förväg var det är bra att snorkla

Innan du beger dig till stranden för att snorkla, ta reda på var det är bra att göra det. Ett bra tips är att titta på Google Maps där du kan se olika färgnyanser i vattenytan på själva kartan. Där vattnet är som mörkast finns det, det är som mest spännande att snorkla.


6 - Var alltid minst två personer ute i vattnet

För din egen säkerhet, bär alltid minst en annan person ut i vattnet. Vid en olycka har du då en annan person i närheten som hjälper dig i land.

Det har också bonusen att du har någon att dela upplevelsen med.

 

7 - Håll koll på din andning

Innan du når långt ner i vattnet, träna på att andas långsamt genom snorkeln. När du är ute i vattnet ska din andning vara avslappnad och enkel. Håll nere pulsen och ta det lugnt med dig när du dyker ner för att inspektera något närmare.


8 - Lär dig att utjämna trycket

Dyker du bara en och en halv meter pengar under ytan, utan att tryckutjämna, börjar du få ont i öronen. Lär dig därför i förväg hur du får utjämna trycket. Det är faktiskt bara att hålla för näsan och sedan försöka andas ut luft genom den.


9 - Ta bilder på vad du ser under vattnet

Skaffa dig en undervattenskamera eller en vattentät actionkamera så att du kan ta bilder på vad du ser under vattnet. Eller spela in det på video. På så sätt kommer dina minnen att bestå mycket längre tid.

Ett bra råd är att dyka under det du vill fota. Det ger ett snyggare motiv än om man ligger på vattenytan och tar bilden.


10 - Håll dig till snorkling i ordets rätta bemärkelse

När du är ute i vattnet kan det vara lockande att testa långa dyk. Men det är farligt, så låt fridykarna göra det. Håll dig istället till vad snorkling är, nämligen att ligga på vattenytan, observera vad som händer i vattnet och sedan dyka en kort stund när du ser något spännande.

Var kan man köpa snorkelset?
Som jag redan har nämnt rekommenderar jag att du köper ditt snorkelset hemifrån. På så sätt har du lättare tillgång till information om kvalitet, passform och funktioner. Men var köper man det bara?

Det finns många ställen att köpa snorkelset. Men jag rekommenderar Watery.dk, då de först och främst har ett enormt utbud av snorkelset och allt som hör till dem. Dessutom är deras kundnöjdhet på Trustpilot på topp. Något jag bara kan backa upp Trustpilot-användare i!

Du hittar alla våra snorkelset här.

Rekommenderas för ditt köp

32% köper dessa produkter tillsammans med din kundvagn

Stäng
 • Sökresultat
 • Produkter

Sökresultat

  Inga resultat för ""

  Fråga vår kundservice

  Ring till oss

  08 446 888 34

  Skriv till oss

  kundservice@watery.se

  Öppningstider

  Mån-Fre: 08-22 / Lör-Sön: 10-22

  Chatta med oss

  I höger hörn