Vattentät Mp3-Spelare [Bästa rekommendationer]

I den här guiden har jag därför bestämt mig för att guida dig genom den stora djungeln av vattentäta MP3-spelare och hörlurar, så att du hittar den bästa modellen för just dina krav.

Vattentät Mp3-Spelare [Bästa rekommendationer]
Innehållsförteckning

För många joggare kan bane simning i simhallen snabbt bli tråkigt och monotont. Liksom på gymmet kan musik dock hjälpa till med motivation och energi. Och därför kan en vattentät MP3-spelare och vattentäta hörlurar vara en bra investering.

  Därför föredrar många att simma med musik i öronen på en vattentät MP3-spelare

  Simning – och i synnerhet simning i en simbassäng – kan lätt verka ganska monotont. Till skillnad från cykling och löpning, där man hela tiden ser ny natur, är det enda man ser under simbassäng den svarta linjen i botten.

  För många motionssimmare (inklusive mig själv) är därför andra motivationsstimulans att föredra, för att inte fastna i en tråkig tankespiral efter en kort stund i vattnet.

  Musik inspirerar, entusiasmerar och motiverar. Du känner det från gymmet, så därför vill många motionssimmare också lyssna på musik medan de simmar.

  Där du kanske vill börja bli uttråkad efter 15 minuters simning, kan musik i dina öron låta dig simma i en timme utan tristess. Och det är därför det är så många som föredrar att simma med musik i öronen.

  Fyra alternativ för att komma igång med musik under simningen

  En vattentät MP3-spelare och vattentäta hörlurar är ingen helt ny uppfinning. Men att de är så vattentäta att de klarar avgjort simning och inte bara regn, är fortfarande relativt nytt.

  Som marknaden är idag finns det fyra olika typer av vattentäta MP3-spelare och hörlurar. Och jag ger dig en introduktion till dem nedan.

  Vattentät MP3-spelare med bluetooth

   

  Den första typen vi behöver titta på är den vattentäta MP3-spelaren med bluetooth. Det låter dig spela musik från din telefon (eller annan enhet) trådlöst. En modell som erbjuder dig detta är H2O Stream 2.

  Baserat på H2O Stream 2 erbjuder den två olika uppspelningsalternativ. Ett alternativ är via bluetooth från till exempel din telefon. Och det andra alternativet är genom att spela lagrad musik direkt från MP3-spelaren, som du har överfört från din dator.

  Enheten är fäst vid resåren på dina simglasögon i bakhuvudet. Och eftersom det inte tar upp mycket plats ger det inte nämnvärt vattenmotstånd. För övrigt något som inte heller spelar så stor roll, så länge det är till för användning under träning.

  Om du väljer att lyssna på musik via bluetooth, var medveten om att den kan ta emot bluetooth-signal i upp till 10 meter från enheten du spelar musik från. Så i en 25 meters bassäng kommer du inte ha musik hela vägen. Å andra sidan kan den strömma musik ända ner till tre meter under vattenytan!

  Om du däremot hör musik genom själva MP3-spelaren kan du höra musik hela vägen. H2O Stream 2 har 8 gigabyte inbyggd lagring, så det finns plats för cirka 2000 låtar. Så det är ändå lite av ett musikarkiv man kan ha med sig i simhallen. Och för att inte behöva höra samma låtar varje gång du är i simhallen har den en shuffle-funktion som till och med väljer mellan låtarna på enheten.

  Tänk på att en modell som denna kräver ett set vattentäta hörlurar för att du ska höra musiken. Dessa ingår inte, så du måste köpa dem separat.

  För- och nackdelar med en vattentät MP3-spelare med bluetooth

  + Streama musik från till exempel iTunes och Spotify via bluetooth. Spela musik via MP3-spelarens lagringsutrymme. Fästs enkelt och snabbt till simglasögonens resår på baksidan av huvudet

  - Bluetooth når bara upp till 10 meter och fungerar inte vid dykning. Du måste köpa vattentäta hörlurar separat. Och det ger lite extra vattentäthet, då det måste klippas fast i simglasögonens resår på baksidan av huvudet.

  Om du är intresserad av att läsa mer om denna modell hittar du H2O Stream 2 här


   

  Vattentäta hörlurar MED bluetooth - kombinerat med din mobil

  Nästa typ vi behöver titta på är de vattentäta hörlurarna med bluetooth. Här är det bara att ha mobilen liggandes på poolkanten och sedan strömmas trådlös musik från din telefon och in i dina öron.

  En modell av denna typ är H2O Surge. De har den klara fördelen att du får bluetooth direkt från din mobil till dina hörselgångar. Å andra sidan finns det ingen inbyggd MP3-spelare, så du kan inte lagra din musik i hörlurarna.

  Genom att lyssna på musik via bluetooth kan du i sin tur strömma musik från dina favoritspellistor från streamingtjänster som Spotify. Så här kommer du inte att begränsas av ditt eget musikarkiv.

  Hörlurarnas bluetooth har en räckvidd på upp till 10 meter. Så om du simmar runt i en liten pool kommer den inte att ha problem med räckvidden. Om du däremot simmar i en 25 meters bassäng kan du i sin tur lägga din telefon i ett vattentätt fodral och på så sätt ha telefonen på dig utan att den utsätts för vatten.

  Här kan du med fördel välja ett fodral för antingen armen eller magen. Gemensamt för båda lösningarna är dock att man här får lite extra vattentäthet, då man plötsligt måste ha en apparat med sig i vattnet. Men för träning betyder lite extra vattentäthet inte heller så mycket.

  H2O Surge är en så kallad in-ear-modell som spelar musik direkt i dina hörselgångar. Det ger en bra ljudkvalitet samtidigt som du kan höra alla detaljer i musiken.

  Modellen är inte avsedd för dykning då en bluetooth-anslutning är för svag under vattnet. Men vid vattenytan blir det ingen signalförlust. Och simningen sker fortfarande i vattenytan, så det är inget man behöver tänka så mycket på. Och eftersom batteritiden är upp till 8 timmar för varje laddning, kommer du inte få slut på ström på vägen (om du inte simmar väldigt, väldigt långt).

  Om du inte vill ha din telefon i vattnet kan du även använda en vattentät MP3-spelare med bluetooth för att spela din musik.

  För- och nackdelar med vattentäta bluetooth-hörlurar

  + Trådlös streaming av musik från till exempel iTunes, Spotify eller en vattentät MP3-spelare via bluetooth. Du är inte nödvändigtvis låst till ditt eget musikarkiv på en MP3-spelare, eftersom bluetooth låter dig spela musik från vilken enhet som helst med bluetooth-teknik. Och du behöver inte simma runt med en MP3-spelare i bakhuvudet för att höra musik
  - Bluetooth når bara upp till 10 meter och fungerar inte vid dykning. Om du simmar mer än 10 meter från din spelare måste du fortfarande ha din enhet på dig i poolen

  Vill du läsa mer om en sådan här modell hittar du de vattentäta H2O Surge-hörlurarna här.

   

  Vattentäta hörlurar UTAN bluetooth - Kombinerat med en vattentät MP3-spelare

  Har du redan en vattentät MP3-spelare kan du nöja dig med ett par vattentäta hörlurar utan bluetooth. När bluetooth inte används för att streama musik från din spelare är du säker på att signalen mellan spelaren och hörlurarna är stabil hela tiden.

  Den här typen finns det en hel del olika av. Och skillnaden mellan de olika modellerna är hur långt snöre du vill ha och hur de ska sitta i örat.

  Jag har samlat ett stort antal modeller här:

  H2OAudio vattentäta hörlurar - Surge S+ - lång sladd - Blå
  🔥 Endast 9 kvar
  (2)

  469 kr

   

  H2OAudio vattentäta hörlurar - Surge S+ - kort sladd - Blå
  🔥 Under 15 kvar
  (2)

  469 kr

   

  H2OAudio vattentäta hörlurar - Surge SX10- Lång sladd
  🔥 Under 15 kvar
  (1)

  685 kr

   

  Vilken modell som är rätt för dig beror på dina egna preferenser. Till exempel, om din vattentäta MP3-spelare är fastklämd på resåren på dina simglasögon på baksidan av ditt huvud, kommer H2O Surge SX10 med den korta sladden eller H2O Surge Sportwrap att vara en bra lösning.

  Om din MP3-spelare däremot har fastnat i midjeområdet behöver du en lite längre sladd. Och här kommer en modell som SX10 med 109 cm sladd eller Surge S + med 3 meters sladd att vara uppenbar.

  Fördelar och nackdelar med H2O Surge S +

  + Har en kort sladd, så passar perfekt när din MP3-spelare sitter på baksidan av huvudet
  - Fästs direkt inuti hörselgången utan några andra åtgärder för att hålla dem på plats i öronen. Och den korta sladden gör att du är begränsad till att din MP3-spelare sitter i huvudregionen

  För- och nackdelar med H2O Surge SX10

  + Har en lång sladd på 109 cm som gör att du kan ha din MP3-spelare sittande i midjeområdet. Har en stag runt varje öra som håller själva högtalaren på plats inne i örat
  - Den långa sladden ökar risken för att du stöter armarna mot sladden och därmed drar ut hörlurarna ur öronen

  Fördelar och nackdelar med H2O Surge SX10 med 109 cm sladd

  + Har en tandställning som går runt öronen och hela vägen runt bakhuvudet. Har en lång spiralsnör så att du kan ha din MP3-spelare sittande i midjeområdet utan att sladden fladdar runt i vattnet
  - Även om en spiralsladd har använts finns det risk att dina armar träffar den och drar hörlurarna ur öronen

  Fördelar och nackdelar med H2O Surge S + med 3 meter sladd

  + Den 3 meter långa sladden gör att du kan ha din MP3-spelare att sitta var som helst på kroppen
  - Ha inte en rem för att hålla hörlurarna mot öronen. Och eftersom sladden är väldigt lång är risken mycket stor att du slår sladden med armarna och drar i hörlurarna

  Så som du kan se beror de olika modellerna på vilka preferenser du har. Men det finns åtminstone en typ för varje behov.

  Vattentät MP3-spelare i vattentäta hörlurar - Allt i en lösning

  Med en vattentät MP3-spelare inbyggd i ett par vattentäta hörlurar får du det bästa av alla läger. Bara utan möjlighet till bluetooth. Tänk däremot inte på lösa sladdar som fladdrar runt i vattnet eller en lösning med separat spelare och separata hörlurar.

  En modell av denna typ är AfterShokz XTrainerz.

  Här får du en modell där hörlurarna fästs med en rem runt båda öronen och hela vägen bakom huvudet, medan MP3-spelaren är inbyggd i själva remmen. Modellen spelar inte heller musik genom själva hörselgången utan spelar istället musik genom kindbenet.

  Det har den klara fördelen att du fortfarande kan höra allt som händer omkring dig. Samtidigt hör du musik!

  När det kommer till AfterShokz Xtrainerz har den 4 gigabyte minne (tillräckligt för cirka 1200 musikspår eller 200 poddavsnitt) och en batteritid på 8 timmar mellan varje laddning. Och så kan den spela musik ända ner till 2 meters djup! Så även vid kolvvarv kommer inte hörlurarna att skadas.

  Trots att man spelar musiken genom kindbenen istället för direkt i öronen har de en förvånansvärt bra ljudkvalitet. Och då får du med den här typen, en allt-i-ett-lösning som kombinerar allt det bästa från alla typer av spelare.

  Den största nackdelen med den här typen är däremot att man inte kan spela musik från till exempel Spotify via bluetooth.

  För- och nackdelar med vattentät MP3-spelare i vattentäta hörlurar

  + MP3-spelaren är integrerad i hörlurarna, så du behöver inte separata delar. Tänk inte på om sladden är för kort eller för lång, för det finns ingen sladd. Och du behöver inte oroa dig för förlust av bluetooth-signal när du streamar musiken direkt från den inbyggda MP3-spelaren
  - Tillåter inte streaming av musik från t.ex. Spotify via bluetooth

  Vill du läsa mer om denna typ så hittar du AfterShokz Xtrainerz MP3-spelare med vattentäta hörlurar här.

  AfterShokz vättentät mp3 spelare - Xtrainerz - Black Diamond

  AfterShokz vättentät mp3 spelare - Xtrainerz - Black Diamond

  1 896 kr
  (7)

  5.0/5

  Bäst i test: Dessa vattentäta MP3-spelare och vattentäta hörlurar är bäst

  För att ge dig en tydlig bild av vilka modeller som är bäst har jag genomfört ett bestämt vattentätt MP3-spelares test. Jag har helt enkelt testat alla modeller jag har nämnt hittills i den här guiden. Och så hittade jag en vinnare i tre olika kategorier.

  Vi har testat dessa vattentäta MP3-spelare och hörlurar

  För att utse testvinnarna nedan i de olika divisionerna har jag i simhallen testat och testat ett populärt urval av de mest köpta vattentäta MP3-spelarna och hörlurarna för simning. Jag har gjort detta för att kunna ge dig de bästa och mest uppriktiga rekommendationerna. Dessa är dessa:

  H2OAudio vattentäta hörlurar - Surge S+ - kort sladd - Blå
  🔥 Under 15 kvar
  (2)

  469 kr

   

  H2OAudio midje-/simbälte för vattentät mobilfodral - AMPHIBX
  🔥 Under 15 kvar
  (1)

  309 kr

   

  AfterShokz vättentät mp3 spelare - Xtrainerz - Black Diamond
  🔥 Under 15 kvar
  😍
  Fri frakt
  (7)

  1 896 kr

   

  H2OAudio vattentäta hörlurar - Surge SX10- Lång sladd
  🔥 Under 15 kvar
  (1)

  685 kr

   

  Watery vattentäta hörlurar - Bone MP3 - Svart
  🔥 Endast 7 kvar
  -40 %
  😍
  Fri frakt
  (13)

  1 025 kr

  1 695 kr

  Watery vattentäta mp3 hörlurar - Storm - Svart
  -35 %
  🔥
  Bäst i test
  (5)

  405 kr

  615 kr


  De vattentäta MP3-spelarna och hörlurarna vägs mot faktorer som med eller utan bluetooth, sladdlängd, bästa ljud i vattnet, pris, hållbarhet, passform, möjligheten att ha musik på telefonen och i slutändan min personliga helhetsupplevelse av dem var och en i konstig. Och så är det dessa omfattande tester som ligger till grund för rekommendationerna nedan.

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

     De kategorier jag har hittat vinnarna i är följande:

  • Bästa allt-i-ett-lösningen för priset
  • Bästa MP3 med hörlurar för priset
  • Om du föredrar att lyssna på musik från din mobil
  • Om musikuppspelning från din mobil inte spelar någon roll
  • Om du vill ha det bästa av det bästa ljudet

  Så låt oss börja titta på testvinnarna!

   

  Bästa allt-i-ett-lösningen för priset: Watery Bone MP3 vattentäta hörlurar

  Watery Bone MP3 Waterproof Headphones är en enhetlig enhet - där du kan höra precis vad du vill antingen via ljudfiler eller via Bluetooth. MP3-spelaren har ett inbyggt 8G-minne och motsvarar att lagra mer än 1000 låtar. Dessutom har den en batterikapacitet som gör att du kan lyssna på musik eller något annat i upp till sex timmar.

  Du har alltså möjlighet att välja mellan två lägen, MP3 eller Bluetooth. Vad du än föredrar är den vattentät och IPX8-klassad, vilket gör att hörlurarna tål långa vistelser under vatten. Dessutom är hörlurarna lätta och väger 46 gram, så de är inte irriterande även vid långvarig användning.

  Hörlurarna är även utrustade med en mikrofon så att du kan prata i telefon via Bluetooth, dess kapacitet är upp till sju timmars samtalstid. Dessutom har laddningsmekanismen förbättrats och laddas nu via magnetkontakt – en full laddning tar mellan 1,5 till 2 timmar.

  FÅ EN RABATKOD MED 10% RABATT

  Rabattkoden kan användas av alla nya kunder på alla produkter på hemsidan, inklusive de produkter som rekommenderas här i artikeln.

  Vad väntar du på? Få mer ut av din tid i och på vattnet!

  Framgång!  Fördelar och nackdelar med Watery Bone MP3 vattentäta hörlurar

  + Innovativ benledningsteknik, där ljudet spelas genom kindbenet
  + Möjlighet till både MP3 och Bluetooth
  + Vikt 46 gram och är därför lätt att bära i vattnet.
  + Eftersom ljudet spelas upp genom vibrationer är dina öron fria, så du kan till och med ha separata öronproppar i öronen
  + Vattentät IPX8 klassad så att du kan ta med dig hörlurarna i vattnet
  + Batterikapacitet på 200 mAh, vilket motsvarar upp till sex timmars speltid
  + Lagringsutrymme för mer än 1000 låtar.
  + Full laddning på bara 1,5 till 2 timmar via magnetisk laddning

  Köp Watery Bone MP3 vattentäta hörlurar med prisgaranti här.

   

  Bästa MP3 med hörlurar för priset: Watery Storm Vattentäta MP3-hörlurar

  Med Watery Storm Waterproof MP3 Headphones kan du höra precis vad du vill genom att importera dina önskade ljudfiler, vare sig det är musik, poddar eller ljudböcker - vill du hellre lyssna på radio så är detta också möjligt. MP3-spelaren är byggd med 8GB minne vilket motsvarar över 1000 låtar och har en batterikapacitet på 120 mAh vilket innebär en speltid på 6-8 timmar.

  Tillsammans med MP3-spelaren ingår även hörlurar som sitter bekvämt i öronen. Dessutom finns det två par matchande silikonbeslag du kan byta ut för att uppnå en optimal passform. Hörlurarna sätts enkelt in i uttaget, samma anslutning används även för att överföra ljudfiler och ladda.

  MP3:n väger endast 25 gram och är därför lätt att ha med sig, så den är inte irriterande när du simmar. På baksidan av spelaren hittar du ett 360 grader vridbart spänne som du med fördel kan spänna fast på dina glasögon. Dessutom är det enkelt att använda enheten via fyra knappar.

  För- och nackdelar med Watery Storm Vattentäta MP3-hörlurar

  + Vattentät IPX8 klassad så att du kan ha MP3:n med dig i vattnet
  + Stöder MP3 / wav / wma filtyper
  + Inbyggt 8GB minne
  + Enkel manövrering via fyra knappar
  + Lätt och väger endast 25 gram.
  + Speltid på hela 6-8 timmar
  + Radio (FM 87.0-108.0Hz)
  + USB 2.0-kabel för laddning och mediaöverföring
  + Hörlurar med adapterpluggar

  Köp Watery Storm Waterproof MP3-hörlurar med prisgaranti här

  Om du föredrar att ha musik på din mobil: H2O Audio Surge S+ med vattentätt fodral

  Om du vill streama musik från din mobiltelefon bör du definitivt välja de vattentäta H2O Audio Surge S + hörlurarna. Det är en modell av hörlurar som kommer utan bluetooth, men i gengäld med sladd.

  Under mina tester upptäckte jag att bluetooth ibland ger lite avbrott. Det upplevde jag däremot inte på modellerna med kabel. Och eftersom H2O Audio Surge S + har en kort sladd behöver du inte oroa dig för att dina armar slår och drar hörlurarna ur öronen.

  För att kunna ta med mobilen ut i vattnet krävs att du har ett vattentätt fodral. Det finns två självklara typer här, där den här modellen ska ha sittande runt armen och den här modellen ska ha sittande runt magen.

  Ljudkvaliteten var ganska utmärkt. Och jag upplevde inte vid något tillfälle hörlurarna ramla ur mina öron. Det blev inga resultat heller. Så om du föredrar att lyssna på musik från din mobiltelefon och få bästa möjliga upplevelse bör du ha H2O Audio Surge S + vattentäta hörlurar.

  Fördelar och nackdelar med H2O Audio Surge S+
  + Kort sladd minimerar risken för att dina armar sliter ur hörlurarna ur öronen
  + Ingen risk för signalförlust då all uppspelning sker via tråd
  + Bra ljudkvalitet
  + Sitter bra i öronen
  + Tål att komma 3 meter under vattenytan
  - Eftersom hörlurarna är anslutna måste du ta med telefonen i vattnet i ett vattentätt fodral
  - Det finns ingen stag runt öronen för att säkerställa att hörlurarna sitter på plats i öronen
  - Kräver en extern spelare, som din telefon

  Köp H2O Audio Surge S + med prisgaranti här!

  Om musikuppspelning från din mobil inte spelar någon roll: H20 Stream 2 Vattentät

  Om du inte har krav på att kunna spela musik från din mobiltelefon är H2O Stream 2 Waterproof MP3-spelare den bästa. Den har ett enormt minne på 8 gigabyte, vilket ger dig plats för 2000 musikspår från ditt eget musikbibliotek.

  Den fästs i resåren på dina glasögon bakom huvudet, där den sitter diskret och ostörd. Och sedan kan den användas med antingen vattentäta bluetooth-hörlurar eller vattentäta trådbundna hörlurar.

  Att använda H2O Stream 2 är superenkelt och enkelt. Och den stöder shuffle-funktionen, så den väljer olika låtar hela tiden. På så sätt hör du inte samma musik varje gång du hoppar i vattnet.

  Eftersom H2O Stream 2 är en avgjort vattentät MP3-spelare, kräver den att du köper en uppsättning separata vattentäta hörlurar för att kunna höra musik.

  För- och nackdelar med H2O Stream 2 vattentät MP3-spelare

  + 8 gigabyte minne kan rymma cirka 2000 av dina favoritlåtar
  + Stöder bluetooth om du vill lyssna på musik via mobilen (kräver ett vattentätt fodral)
  + Håller batteri i upp till 10 timmar mellan varje laddning
  + Har shuffle-funktion som gör att säljaren väljer olika låtar hela tiden
  + Har en 360 graders klämma som gör att du kan montera spelaren var som helst (till exempel på resåren på dina glasögon, i dina badbyxor eller i din baddräkt)
  + Om du använder trådbundna hörlurar kommer du inte att uppleva någon signalförlust
  - Du är låst till att bara lyssna på musik från ditt eget musikarkiv
  - Även om du har själva MP3-spelaren behöver du ändå köpa ett par vattentäta hörlurar separat

  Ger det bästa ljudet i vattnet: AfterShokz Xtrainerz

  Hvis du vil have den absolut bedste lyd i vandet og i øvrigt er ligeglad med at du ikke kan streame musik fra din mobiltelefon, kommer du ikke uden om AfterShokz Xtrainerz høretelefonerne. 

  Først og fremmest får du med disse høretelefoner, et kombineret sæt høretelefoner med indbygget MP3 afspiller. Og så er lyden virkeligt uovertruffen. Samtlige lyde i musikken står simpelthen super skarpt, hvilket endda er til trods for, at lyden ikke bliver afspillet i dine ører. Det bliver i stedet afspillet gennem dine kindben. 

  Høretelefonerne har en bøjle der går rundt om begge ører og hele vejen om bag baghovedet. Det sikrer at de bliver siddende hvor de skal. Hele tiden. Og jeg har ikke på ét eneste tidspunkt oplevet, at de har rykket sig fra sin plads på mine kindben. 

  Den indbyggede MP3 afspiller tillader dig at overføre alt din yndlingsmusik fra din computer og over i høretelefonerne. Og med sin 4 gigabyte hukommelsesplads, er der plads til cirka 1200 sange eller omtrent 200 afsnit af dine yndlingspodcasts. 

  Dertil holder batteriet strøm i helt op til 8 timer mellem hver opladning. Så hvis du løber tør for strøm under din svømmetræning, er det fordi du enten ikke har ladet den op i lang tid. Eller fordi du er ude på en virkeligt, virkeligt lang svømmetur. 

  Den allerstørste kvalitet ved AfterShokz Xtrainerz er lydkvaliteten. For den er vitterligt suveræn. Og da du ikke har høretelefonerne til at blokere for dine øregange, kan du samtidigt høre alt der sker omkring dig. 

  Mange betegner AfterShokz Xtrainerz til at være blandt de bedste MP3 afspillere til svømning. Og jeg er absolut helt enig. Faktisk vil jeg betegne den som den absolut bedste. Og det gør den til kategoriens helt klare vinder!

  + MP3 afspiller og høretelefoner er én og samme enhed

  + Musikafspilning foregår gennem kindbenene i stedet for gennem øregangene, hvilket tillader dig at høre alt der sker omkring dig

  + Giver krystalklar lyd

  + Har 4 gigabyte hukommelsesplads, som er nok plads til cirka 1200 musiknumre eller 200 podcast afsnit

  + Har en bøjle der går rundt om begge ører og om bag hovedet, så den holder sig på sin plads under hele svømmetræningen

  + Den er ledningsfri, så du risikerer ikke at hive i en ledning med dine arme

  + Har op til 8 timers batterilevetid mellem hver opladning

  + Da høretelefonerne ikke blokerer øregangene, kan du stadig benytte almindelige ørepropper for at undgå svømmeører

  + Du kan ikke streame musik på eksempelvis Spotify fra din telefon, da høretelefonerne ikke understøtter bluetooth

  + Er blandt de dyreste vandtætte MP3 afspillere og høretelefoner på markedet

   

   

  Olika frågor om vattentäta MP3-spelare och hörlurar – och svar på dem

  När mina simkompisar och andra simmare i simhallen ser mig simma med min vattentäta MP3-spelare och hörlurar får jag ofta många olika frågor om deras användning.

  Och de frågor jag oftast får har jag listat nedan. Och då ger jag dig också svaren på dem.

  Kan du höra något under vattnet, med de vattentäta hörlurarna i?

  Här är svaret i princip nej. Har du de vanliga vattentäta hörlurarna i öronen hör du inget annat än musiken. Om du däremot använder AfterShokz Xtrainerz kan du i sin tur höra allt som händer omkring dig. Anledningen är att de vanliga vattentäta hörlurarna blockerar dina hörselgångar och därmed även för att ljudet ska komma in där. AfterShokz Xtrainerz däremot spelar musik genom dina kindben, så här är dina hörselgångar helt fria.

  Fungerar bluetooth också under vatten?

  I princip nej. Bluetooth fungerar inte om du dyker under vattnet, eftersom den trådlösa tekniken i bluetooth inte är tillräckligt stark för att bryta densiteten i vatten. Om du är i vattenytan, som du gör vid vanlig simning, kan bluetooth lätt gå igenom. Så för vanlig simning fungerar bluetooth bra. Men för dykning (även bara en meter under vattenytan) fungerar inte bluetooth.

  Kan jag använda min mobil?

  Här är svaret i princip nej. Har du de vanliga vattentäta hörlurarna i öronen hör du inget annat än musiken. Om du däremot använder AfterShokz Xtrainerz kan du i sin tur höra allt som händer omkring dig. Anledningen är att de vanliga vattentäta hörlurarna blockerar dina hörselgångar och därmed även för att ljudet ska komma in där. AfterShokz Xtrainerz däremot spelar musik genom dina kindben, så här är dina hörselgångar helt fria.

  Kan dessa lösningar användas både inomhus och utomhus?

  Jo det kan du. Antingen via bluetooth eller via sladd. Vill du använda din mobil med bluetooth behöver du ett par vattentäta hörlurar eller MP3-spelare med bluetooth. För att använda sladd, använd ett vattentätt fodral för antingen armen eller magen. Och så klart en uppsättning trådbundna hörlurar.

   

  Tillbehör för vattentät MP3-spelare och vattentäta hörlurar

   

  För den vattentäta MP3-spelaren och hörlurarna finns det även några kompletterande produkter. Jag ska ge dig en liten inblick i dem här.

  Vattentät högtalare

  Istället för att ha musiken direkt i öronen kan du även ha en liten vattentät högtalare för att stå på kanten och spela musik. Det är såklart inte säkert att den är lika populär i simhallarna, men för användning på stranden är en sådan högtalare en supercool pryl.

  Du kan köpa en vattentät högtalare här.


  Vattentätt mobilfodral att bära runt armen

  Om du vill spela musik från din mobiltelefon i vattnet och skulle vilja göra det med ett par trådbundna hörlurar behöver du ett vattentätt fodral till mobilen. En självklar plats att ha en mobiltelefon är runt armen, precis som många löpare har det.

  Du kan köpa ett vattentätt fodral för att ha din mobil på armen här.


  Vattentätt mobilfodral att bära runt magen

  Istället för att ha mobilen på armen kan du alternativt ha den på magen. Och här behöver du ett vattentätt mobilfodral på ett magbälte.

  Fördelen med att ha mobilen på magen är att magen inte är i lika mycket rörelse som armarna. Risken att du sliter ur hörlurarna ur öronen är därför mindre när de sitter på mage.

  Du kan köpa ett vattentätt fodral för att ha mobilen på magen här.

  Var kan jag köpa en vattentät MP3-spelare och hörlurar?
  Det finns nu många butiker som kan sälja en vattentät MP3-spelare och hörlurar. Jag skulle dock rekommendera dig att köpa en modell som kommer från en tillverkare som specialiserat sig på att tillverka just den här typen av utrustning. Och det finns inte så många butiker som säljer dem.

  En av få butiker som gör detta är i sin tur Watery.se. Här kan du köpa de bästa och mest välrenommerade modellerna på marknaden, samtidigt som deras priser också är ganska rimliga.

  Jag köpte till och med min AfterShokz Xtrainerz från dem. Och redan dagen efter att jag beställt dem stod jag med dem i handen. Och så är deras förtroendepoäng på Trustpilot också på topp, vilket är en garanti för den bästa shoppingupplevelsen.

  Därför rekommenderar jag Watery.se när du ska köpa din vattentäta MP3-spelare, vattentäta hörlurar eller båda!

  Rekommenderas för ditt köp

  32% köper dessa produkter tillsammans med din kundvagn

  Stäng
  • Sökresultat
  • Produkter

  Sökresultat

   Inga resultat för ""

   Fråga vår kundservice

   Ring till oss

   08 446 888 34

   Skriv till oss

   kundservice@watery.se

   Öppningstider

   Mån-Fre: 08-22 / Lör-Sön: 14-22

   Chatta med oss

   I höger hörn