Baddräkt för gravida [Bäst i test] Guide för att välja en baddräkt för gravida

Sommaren närmar sig med stora steg. Termometern visar mer än hela 20 grader, så det lockar verkligen med en strandpromenad. Men hur gör man med en baddräkt om man är gravid? Som tur är finns det en speciell typ av baddräkt för gravida.

Baddräkt för gravida [Bäst i test] Guide för att välja en baddräkt för gravida
Innehållsförteckning

Det är exakt den typen av baddräkt som jag kommer gå igenom i den här guiden. Nu vill jag klä dig riktigt bra genom att guida dig till att välja rätt gravidbaddräkt.

Vad skiljer en gravid baddräkt från en vanlig baddräkt

Låt mig gå in på vad som skiljer en gravid baddräkt från en vanlig här på den första punkten. För även om syftet är detsamma så är det lite olika krav på en gravidbaddräkt.

Det är framförallt i passformen som du hittar den stora skillnaden. När du är gravid växer din kropp kontinuerligt under hela graviditeten. Och för att inte behöva köpa en ny baddräkt varje månad, är det därför viktigt att det finns gott om stretch i en baddräkt för havande.

När det finns gott om stretch så anpassar baddräkten sig till din nuvarande storlek utan att dra åt för mycket. Det gäller oavsett om du är i början av din graviditet eller om du närmar dig slutet.

Dessutom ger många gravidbaddräkter också extra stöd för mage och bröst. Det är ingen hemlighet att både magen och brösten växer sig större och större i takt med att graviditeten fortskrider. Därför behövs extra stöd inom just dessa områden.

Som en extra funktion ger magen på de flesta gravid baddräkter också faktor 50 UV-skydd.

Olika alternativ inom badkläder för gravida

När man ska ha badkläder på sig som gravid behöver man inte nödvändigtvis hålla sig till en baddräkt. Du kan också välja en speciell gravidbikini.

Vilka är för- och nackdelarna med dessa två olika typer av badkläder? Jo jag ger dig svaret nedan.

Baddräkt för gravida

En baddräkt är den typ av badkläder som skyddar dig och ditt barn så mycket som möjligt från solen. Ofta är de UV-behandlade med faktor 50, och då täcker de även hela magen.

Även om det egentligen inte borde vara så, finns det fortfarande många kvinnor som är blyga inför att visa sin gravida kropp. Speciellt magen som av sig själv blir större och större ju längre man kommer i graviditeten.

Här täcker en baddräkt hela magen. Andra besökare på stranden kan mycket väl se att du är gravid, men de kanske inte ser din mage.

Här nedanför kan du se ett exempel på en bra gravid baddräkt. Den ger bra komfort, faktor 50 UV-skydd, har massor av stretch och anpassar sig därmed efter din kropp, oavsett vilken månad du befinner dig i.

Mirou baddräkt gravid - Carriwell - Svart

Mirou baddräkt gravid - Carriwell - Svart

405 kr
(5)

3.8/5

För- och nackdelar med baddräkt för gravida

+ Skyddar magen och barnet från solens strålar. Det döljer din mage ifall du är blyg inför det. Och du kan använda den under hela graviditeten

 

- Att sola är inte optimalt i en baddräkt eftersom den täcker hela magen. Var dock medveten om att solning bör begränsas kraftigt under graviditeten för att inte överhetta barnet i livmodern

Bikini för gravida

En gravidbikini är ett bra val om du vill sola, åka på spa eller bara mysa i skuggan en varm sommardag. Vill du visa upp din gravidmage är bikini också det självklara valet.

Å andra sidan är det sannolikt att du kommer behöva byta bikini regelbundet under graviditeten. Detta beror på att din mage, dina höfter och dina bröst växer. Och tyvärr har en bikini inte lika mycket stretch som en gravidbaddräkt.

För- och nackdelar med en gravid bikini

+ Ger ett bra tillfälle för solbad, spabesök eller utomhuskul en varm sommardag. Och du kan visa upp din gravidmage på bästa sätt

 

- Ger inte lika mycket stretch som en baddräkt, så det finns risk att du måste byta bikini en eller två gånger under graviditeten

Bäst i test: Dessa gravid baddräkter är bäst

Med egenskaper, fördelar och nackdelar för gravidbadkläder på plats, är det nu dags att berätta lite om de bästa baddräkterna för gravida. Eftersom jag är man har jag av goda skäl inte kunnat testa de olika badkläderna själv.

Vi har testat följande gravid baddräkter:

För att utse följande testvinnare i de olika grupperna, har jag varit en sväng i simhallen för att testa ett urval av de mest sålda och populäraste baddräkterna för gravida. Dels badkläder som finns hemma, men även utomlands, för att ge de mest uppriktiga rekommendationerna till dig som är gravid. Vi har testat följande:

Mirou baddräkt gravid - Carriwell - Svart
Välj storlek
Se storlekar
(5)

405 kr

 

Mirou baddräkt plus size dam m. blommor (1180s) - Svart/vit
Välj storlek
Se storlekar
(8)

395 kr

 

Baddräkterna för gravida vägs mot faktorer som vanlig baddräkt vs. gravid baddräkt avseende storlek, design, passform, pris och i slutändan min personliga helhetsupplevelse av dem var för sig. Det är dessa omfattande tester som ligger till grund för rekommendationerna nedan.

Tillsammans har jag och min fru hittat en testvinnare i tre olika kategorier:

 • Baddräkten för dig som vill ha det enkelt och billigt
 • Baddräkten för dig som vill ha en design och en lite dyrare modell
 • Baddräkten för dig som vill ha det absolut bästa

För dig som föredrar enkelt och billigt: ​​Carriwell gravid baddräkt i svart

Om du bara vill ha en enkel och billig baddräkt finns det ingen väg runt denna Carriwell gravid baddräkt. Trots sitt blygsamma pris ger den fortfarande riktigt bra support. Samtidigt är den faktor 50 UV-behandlad vilket skyddar magen mot solens strålar.

Mirou baddräkt gravid - Carriwell - Svart
Välj storlek
Se storlekar
(5)

405 kr

 

Min fru säger att den sitter riktigt bra runt både midja, mage och bröst. Och även om den har mycket stretch så drar den inte åt. Den var även lätt att ta på.

Hon uppskattade särskilt de stretchiga öppningarna för benen som gjorde att dräkten passade hennes höfter. Därför kände hon varken av sömmarna eller känslan av att det kan spänna vid benen, som hon har upplevt tidigare med vanliga baddräkter.

Så för dig som bara vill ha det enkelt och billigt är Carriwell gravid baddräkt bäst!

+ Extremt töjbart material ger hög komfort

+ Extra lager tyg på magen som gör att du kan växa med den under hela graviditeten

+ Sträckbara benöppningar

+ Justerbara remmar så att du kan få den att sitta precis som du vill

+ Snabbtorkande och klorbeständig

+ Ger solskydd faktor 50

 

- Designen är enkel svart, så du kommer inte att se ut som en stilikon

- Den ger stöd för brösten, men inte på samma nivå som de dyrare gravid baddräkterna

- Ej avsedd för simträning, då baddräkten inte är vattenavvisande som baddräkter annars är

Köp Arena gravid baddräkt med prisgaranti här!

För dig som vill ha design och dyrare: Arena Pregnancy väntande baddräkt

Om du vill ha en snygg design, lite mer funktionalitet och inte har något emot att betala lite extra, då är denna gravid baddräkt från Arena Pregnancy väntande baddräkt det bästa köpet du kan göra.

Arena baddräkt gravid - Pregnancy G9 - Svart/rosa
Välj storlek
🔥 Under 30 kvar
Se storlekar
(1)

639 kr

 

Först och främst talar designen för sig själv. Den är superläcker och finns i flera olika färger, så att du kan välja den modell som passar din stil bäst. Det finns gott om plats för låren i benöppningarna då passar den också superbra.

En gravid baddräkt som min fru var otroligt glad över – och bekväm med – att ha på sig!

Däremot noterade hon att du förmodligen borde välja en storlek mindre än du normalt skulle göra. Den satt riktigt bra uppe på land, men när tyget blev blött så expanderade det lite.

+ Otroligt snygg och modern design

+ Snygga stora benöppningar ger gott om plats för låren

 

- Tyget expanderar när det blir blött, så du ska helst köpa en storlek mindre än du brukar göra

Köp Arena gravid gravid baddräkt med prisgaranti här!

 

Vilken storlek på din gravid baddräkt?

En gravid baddräkt är tänkt att växa med dig. Så istället för att köpa större och större modeller, ju längre in i graviditeten du kommer, köp i princip bara en gravidbaddräkt som matchar din normala storlek.

Men om du har varit gravid tidigare och kanske har upplevt att du växer betydligt mer än andra gravida kvinnor kan det vara fördelaktigt att välja en gravid baddräkt som är en storlek större än din vanliga baddräkt.

Jag rekommenderar dock bara detta om du redan vet att du kommer att växa mer än vanligt under din graviditet. Annars väljer du samma storlek som du normalt använder i baddräkt.

FÅ EN RABATKOD MED 10% RABATT

Rabattkoden kan användas av alla nya kunder på alla produkter på hemsidan, inklusive de produkter som rekommenderas här i artikeln.

Vad väntar du på? Få mer ut av din tid i och på vattnet!

Framgång!

Hur du bäst förlänger livslängden på din baddräkt

En gravidbaddräkt behöver ofta inte bäras i flera år. Men ändå är det en bra idé att ta väl hand om den så att den inte är värdelös efter bara ett fåtal användningar. Nedan har jag därför sammanställt ett antal tips och tricks för hur du förlänger livslängden på din baddräkt.

Alla tips nedan gäller inte bara badkläder för gravida. Detta gäller även vanliga baddräkter.

1. Tvätta inte baddräkten i tvättmaskinen

Även om det kan vara frestande, tvätta aldrig din baddräkt i tvättmaskinen. Det utsätter den för tvål, varmt vatten och skräp. Och det tar bort de goda egenskaperna som din baddräkt har.

2. Torka inte baddräkten i torktumlaren

När din baddräkt är blöt och du snart behöver använda den igen kan det vara en enkel och snabb lösning att torka den i torktumlaren. Men det är inte bra för baddräktsmaterialet.

Häng den istället på tork i badrummet eller utomhus i skuggan. Det gör materialet mycket bättre. Och undvik helst också att hänga den i remmarna, då det tyst försämrar elasticiteten i materialet.

3. Skölj baddräkten i kallt vatten utan tvål efter varje användning

Varje gång du har använt baddräkten, skölj den i kallt vatten. Och undvik att använda tvål. Tvål (eller andra kemikalier) är inte bra mot materialet, medan varmt vatten mjukar upp elasticiteten.

Det är fortfarande viktigt att få bort de värsta bakterierna ur baddräkten. Och här räcker det bara att göra det med kallt och rent vatten.

4. Vrid inte din baddräkt torr

När baddräkten är plaskvåt kan det vara frestande att bara vrida ur det värsta vattnet. Men gör inte det. När du vrider baddräkten minskar du elasticiteten. Och med det förkortar du tyvärr även livslängden på den.

Om det måste gå fort, vik istället baddräkten och pressa vattnet ur den. Annars är det bäst att bara hänga den på tork. Som tur är torkar baddräkter ganska snabbt.

5. Lämna aldrig dina blöta badkläder i väskan

Så fort du kommer hem, ta upp baddräkten ur väskan och häng den på tork. Lämnar du den i väskan ger du bakterierna de bästa möjligheterna att bryta ner baddräktens material.

Dessutom luktar inte en baddräkt särskilt gott om du låtit den ligga blöt i en påse under en längre tid.

6. Bär aldrig din baddräkt i duschen

Rubriken kan vara lite missvisande, för det är alltid en bra idé att ha på sig baddräkten när man sköljer av sig före och efter stunden i vattnet. Men använd aldrig baddräkten när du använder tvål, schampo eller andra kemikalier.

Tvål, schampo och andra kemikalier försämrar materialet i din baddräkt, och då varar det inte särskilt länge.

7. Undvik att dela badkläder med andra

Det kan vara lockande att låna ut din gravid baddräkt till din gravida kompis. Men materialet i din baddräkt anpassar sig helt efter din kropp (och det går fort), så om din flickvän till exempel är större än dig så kommer den att töjas ut i onödan. När du sedan ska använda baddräkten igen kommer den inte längre att ha samma bra passform som tidigare.

Ta hand om den lilla i magen med accessoar till baddräkten

Ska du ta en promenad på stranden och solen står högt på himlen räcker det inte att skydda dig med en gravid baddräkt. Hormonerna i din kropp gör det lättare för dig att absorbera solens strålar, på gott och ont.

Jag har därför samlat ett antal produkter nedan, som är ett absolut måste när man som gravid ska ta en promenad på stranden.

1. Solhatt

Den skyddar ditt ansikte från solens strålar. Samtidigt är det lite skön hawaiiansk stil över den.

2. Strandpareo

När du inte är i vattnet kan du med fördel bära en strandpareo. Den skyddar mer av din kropp än vad baddräkten gör, samtidigt som den ser supersnygg ut.

3. Vattenflaska

Det är viktigt att hålla sig väl vätskefylld, för att förhindra solbränna hos både dig och barnet i livmodern. Ha en stor vattenflaska med kallt vatten med dig, så att du kan hålla din kropp återfuktad och sval.

4. Solskyddsmedel med hög faktor

På grund av dina hormoner absorberar din hud solens strålar lättare. Det gör att du får färg och blir solbränd snabbare. Smörj därför in dig med en solkräm med hög faktor (helst faktor 50) för att undvika att bli solbränd.

Var kan man köpa en gravidbaddräkt?

Det finns många butiker att köpa en gravidbaddräkt i. Jag skulle dock rekommendera dig att köpa en på Watery.se.

Kundnöjdheten på Trustpilot är på topp, precis som de som bär de populäraste och bästa gravid baddräkterna. Och det till extremt rimliga priser och dagliga leveranser.

Därför rekommenderar jag dig att köpa din nya gravid baddräkt på Watery.se.

Rekommenderas för ditt köp

32% köper dessa produkter tillsammans med din kundvagn

Stäng
 • Sökresultat
 • Produkter

Sökresultat

  Inga resultat för ""

  Fråga vår kundservice

  Ring till oss

  08 446 888 34

  Skriv till oss

  kundservice@watery.se

  Öppningstider

  Mån-Fre: 08-22 / Lör-Sön: 16-22

  Chatta med oss

  I höger hörn