16 VILDA ERBJUDANDEN [-60%] 🥵🤑

SOMMARREAN SLUTAR SNART!

00 00 00

Sommarrea | Spara upp till +75%

Simglasögon [Bäst i test] Stor guide för att välja simglasögon

För att klä dig bättre till när du behöver köpa nya simglasögon berättar jag därför i den här guiden vad som gör ett bra par. Vilka modeller jag har testat för att vara bäst för olika ändamål och förhållanden. Och hur du bäst passar dina nyinköpta simglasögon.

Simglasögon [Bäst i test] Stor guide för att välja simglasögon
Innehållsförteckning

Ett par bra simglasögon är helt nödvändigt för att du ska få den bästa upplevelsen när du behöver simträna. För simglasögon är inte bara simglasögon. Det finns många olika sorter som är bra för varandras saker.

Men det är inte allt. För ganska specifikt kommer jag in på alla dessa ämnen:

 • Vad är skillnaden mellan simglasögon, dykglasögon och dykmasker
 • Vad en bra simglasögon består av
 • Vilken färg glas att välja, för vilka förhållanden
 • Vilka simglasögon är bäst för vuxna motionärer
 • Vilka simglasögon för barn är bäst för lek och träning
 • Vilka simglasögon är bäst för elitsim
 • Vilka simglasögon är bäst för simning i öppet vatten och triathlon
 • Vilka alternativ har du om du behöver ett par simglasögon med styrka
 • Hur du bäst justerar dina simglasögon
 • Hur man undviker imma i glasen
 • Hur du bäst vårdar dina nyinköpta simglasögon
 • Där du tryggt och säkert kan köpa simglasögon

 

Skillnaden mellan simglasögon, dykglasögon och dykmasker

Simglasögon, dykglasögon och dykmasker förväxlas ofta med varandra. Åtminstone i ordets bemärkelse. Men praktiskt taget är det stor skillnad mellan de tre typerna. De är alla designade för att användas till olika saker.

Så för att helt klargöra skillnaden mellan simglasögon, dykarglasögon och dykarmasker har jag listat de tre olika simglasögonbitarna nedan, med en förklaring av vad som kännetecknas av dem. Och vad deras syfte egentligen är.

Simglasögon: Små ovala simglasögon med en tunn resår som används för simning. Ger en snäv synvinkel och sitter väldigt nära hela vägen runt ögonen.

Dykglasögon: En dykmask utan näsa som används för havssim och bad. De ger en bred betraktningsvinkel och är ganska stora.

Dykmask: En dykmask med näsa som förhindrar att du får vatten i näsan. De ger en bred betraktningsvinkel och är ganska stora.

Kort sagt, simglasögon är designade för att ge minsta möjliga vattentålighet. Och då gör den smala synvinkeln att du bättre kan fokusera på vad som händer framför dig. Eftersom de sitter väldigt tätt runt ögonen kan de vara ganska obekväma att ha på sig under lång tid åt gången.

Dykglasögon och dykmasker är däremot designade med stor synvinkel som primärt fokus samtidigt som de ska vara väldigt bekväma att ha på sig under en längre tid. I gengäld ger de relativt mycket vattentålighet.

En bra simglasögon består av

När du ska välja en bra simglasögon finns det några saker att tänka på. Och jag vill bara använda några ord för att komma in på det. Det är i dessa saker du hittar skillnaden mellan de bra och de mindre bra modellerna.

100% UV-skyddad

De allra flesta simglasögon har UV-skyddande linser. Men det är ändå något man bör se till. Speciellt om du tänker använda dem utomhus. UV-skyddet skyddar dina ögon från solens strålar, så du inte får ögonskador av att simma ute.

För inomhusbruk är det inte så viktigt. Men det är ändå skönt att veta om man en dag måste bada utomhus med simglasögonen.

Anti-dimma behandlad

Dimma i glasen är hamrande irriterande och tar bort all simglädje. Därför är alla bra simglasögon anti-dimbehandlade så att de inte immar när du tar på dem.

Innehåller utbytbara näsbryggor

Alla ansikten är inte likadana. Och detsamma gäller näsor. Vissa är stora, andra är små. Och några är däremellan. Därför måste du också se till att dina simglasögon kommer med utbytbara näsbryggor så att du kan anpassa avståndet mellan linserna.

Om du inte har rätt avstånd mellan linserna kommer dina simglasögon att irritera runt ögonen. Och de kommer med största sannolikhet också att ta in vatten så fort du hoppar i vattnet. 

Stor utsikt

Du vill kunna se vad som händer runt omkring dig när du simmar. Därför är det viktigt med en fantastisk utsikt. De bra simglasögonen ger dig 180 graders sikt (om det inte är tävlingsglasögon) vilket ger dig ökad säkerhet och komfort i vattnet.

Hållbara remmar

Det kan direkt vara svårt att se om simglasögonen har slitstarka remmar. Ändå är det viktigt att remmarna är slitstarka och tål att användas och justeras. Det är inte särskilt coolt om remmarna hoppar under träning eller precis innan man ska hoppa i vattnet för en tävling.

Om du i princip håller dig till att köpa simglasögon från de stora och etablerade märkena är du säker på att banden är i en ordentlig kvalitet.

Behöver du klar, smoke, spegel eller blå lins i simglasögonens glas?

När du har bemästrat alla ovanstående saker, så är det bara en sak till du behöver ha i dina funderingar innan du drar upp din Visa kort ur fickan. Färgen på glaset i dina simglasögon är inte utan betydelse.

Jag har därför samlat de vanligaste färgerna nedan. Och sedan har jag utifrån varje färg beskrivit vilka förhållanden jag rekommenderar den för. 

Klart glas

Bäst för: Dåligt ljus, till exempel i en pool

Det klara glaset har den naturliga fördelen att det låter dig se allt i sin naturliga färg. De är därför bra att använda när ljusförhållandena är svaga eller inte för starka. Nackdelen med klarglas är att de inte ger skydd mot starkt ljus, vilket du definitivt kommer att stöta på om du simmar utomhus.

Därför rekommenderar jag simglasögon med klara linser när du behöver använda dem uteslutande i en simhall.

Smoke glas

Bäst för: Medelstarka ljusförhållanden

Smokeglas är något rökigt vilket gör att belysningen dämpas. Kort sagt, mindre ljus tränger in genom linsen och in i dina ögon. Men eftersom de inte är helt mörka är de ett bra mellanting mellan mörka och klara linser. Och de är därför ett bra allround-spektakel som du kan bära inomhus och utomhus i medelstarka ljusförhållanden.

Jag rekommenderar i första hand smokeglasögon för inomhusbruk. Men ska du använda dem utomhus kommer de att ge mer skydd för dina ögon än klart glas.

Spegelglas

Bäst för: Starka ljusförhållanden

För starka ljusförhållanden eller för utomhusbruk i starkt solsken har du en enorm fördel med spegelglas. Som namnet antyder speglar de ljuset bort från linserna, vilket tillåter väldigt lite ljus att passera genom och in i dina ögon. Din syn blir därför ganska mörk när du bär simglasögon med spegelglas.

Spegelglas är också bra att använda för tävlingssim, eftersom det markant dämpade ljuset låter dig koncentrera dig bättre på att ta dig fram. Därför är spegelglas också den mest använda linstypen bland professionella simmare för tävling.

Jag rekommenderar spegelglas för inom- och utomhusbruk där ljusförhållandena är starka.

Blå glas

Bäst för: Vanliga ljusförhållanden med starka ljusglimtar

Det blå glaset ger dig en syn som är relativt klar, men med en lätt blåaktig nyans. Det gör att du ser allt mer eller mindre naturligt. Å andra sidan gör den blå färgen att starka ljusglimtar reduceras avsevärt.

Behöver du därför simma med dina simglasögon i öppet vatten är blå glas en fördel. Starka ljusglimtar uppstår vanligtvis från solens strålar som reflekteras i vattnet. Och det skyddar den blå färgen mot dina ögon, så att du inte blir bländad när du simmar.

Jag rekommenderar det blå glaset för normala ljusförhållanden, där starka ljusglimtar kan förekomma. Detta är något man i första hand utsätts för när man simmar i öppet vatten. 

Bäst i test: De bästa simglasögonen för vuxna är de bästa (för träning)

Jag hoppas att du vid det här laget har fått en tydlig bild av vad du måste vara medveten om när du köper nya simglasögon. Jag tycker därför att det är dags att introducera dig för de simglasögon jag har testat för att vara bäst.

Jag har testat simglasögon i många olika kategorier. Och i den här kategorin hittar du de bästa simglasögonen för vuxna när de ska användas till vanlig motionssim.

Bästa simglasögonen för vuxna med klara glas - Aqua Sphere Kayenne

Om du letar efter ett par simglasögon för vuxna med klarglas så får du inget bättre än Aqua Sphere Kayenne med klarglas. Till skillnad från många andra simglasögon erbjuder den en förvånansvärt bred vy på så mycket som 180 grader. Och när linsen är klar kan du tydligt se allt som händer runt omkring dig.

Själva bågen är också snyggt bred vilket gör att simglasögonen inte sitter helt inne i ögonhålorna. De är därför extremt sköna att ha på sig, även när du måste vara i vattnet i flera timmar.

Remmen är också lätt att justera, så du kan snabbt spänna dem eller lossa dem om du inte tycker att de sitter perfekt under dagen.

Eftersom de har så stor utsikt som de har kan de faktiskt vara bra att använda för att bada i öppet vatten. Visserligen ger de inget skydd mot starkt ljus eftersom linserna är klara. Men en molnig dag kan de användas för utomhusbad.

Så här har vi en simglasögon med klarglas, vilket är ett bra allroundglasögon. Den sitter bra på huvudet. Du kan se allt. Och så är det skönt och bekvämt. Och så finns den i både en herr- och en damversion.

Fördelar med Aqua Sphere Kayenne med klart glas
+ Enkel och snabb justering av nackremmen
+ Tättsittande design som minskar vattenmotståndet
+ Sitter bekvämt och bekvämt runt ögonen
+ 180 graders sikt ger bästa sikt
+ Klar lins som låter dig se allt omkring dig
+ Ett bra allroundglasögon som kan användas både i simhallen och i öppet vatten

Nackdelar med Aqua Sphere Kayenne med klart glas
- Även om designen är smal och vattentätheten minskar är den fortfarande inte i nivå med toppglasen
- Även om den kan användas i öppet vatten, är den främst avsedd för användning i poolen, där ljusförhållandena inte är så starka

Du kan köpa Aqua Sphere Kayenne med klarglas här 

Bästa simglasögonen för vuxna med spegelglas - Speedo Speedsocket 2.0 Mirror

Om du letar efter de bästa simglasögonen med spegelglas för träningssim så är det min klara rekommendation att du köper ett par Speedo Speedsocket 2.0 Mirror. Här får du ett par simglasögon som är otroligt strömlinjeformade och där spegeleffekten i simglasögonen verkligen fungerar.

Trots spegeleffekten är din syn faktiskt inte riktigt så mörk som den normalt är med spegelglas. Och eftersom själva bågen är byggd som den är, samtidigt som remmen gör att simglasögonen sitter perfekt i ansiktet, är det de absolut bästa simglasögonen med spegelglas man kan få när man behöver dem för träningssim.

Vad du dock måste vara medveten om är att de sitter riktigt nära inuti ögonen. När de används under lång tid i taget kan de därför bli lite obekväma. Men om du bara lutar dem upp i pannan varje gång du pausar vid poolkanten är det inget du kommer att få känna.

Fördelar med Speedo Speedsocket 2.0 Mirror
+ Tvådelad nackrem gör att simglasögonen sitter tätt i ansiktet
+ Passar helt inuti ögonen, så att vattenmotståndet minskar
+ Mirror-linserna reflekterar bort det mesta av ljuset, så dina ögon skyddas från stark belysning
+ Ger dig bra koll på vad som pågår framför dig och lite åt sidorna. Det gör att du bättre kan koncentrera dig på simningen
Nackdelar med Speedo Speedsocket 2.0 Mirror
Kan bli lite obekväma om du bär dem på ögonen längre än 30 minuter åt gången

Du kan köpa Speedo Speedsocket 2.0 Mirror här

 

2. bästa simglasögon för vuxna med spegelglas - Watery Fastpocket Ultra Mirror

Om Speedo Speedsocket 2.0 inte är något för dig, men du ändå vill ha ett par simglasögon med spegellinser, så är Watery Fastpocket Ultra Mirror inte bara för dig. Faktum är att de är så bra att de är de näst bästa simglasögonen jag har testat, i den här kategorin.

Watery Fastpocket Ultra Mirror är byggd lite annorlunda än testvinnaren från Speedo. Designen är lite mer kantig medan linsens linseffekt är guldfärgad. Det gör i sig, ingen skillnad. Men det betyder att du inte kommer att se ut som någon annan simmare.

Å andra sidan ser tätningarna på ögonen till att de är helt suveräna för att hålla vattnet borta från glasen. Och så sitter de faktiskt riktigt bekvämt också. Något som bland annat är tack vare den dubbla resåren.

Dessutom kostar Watery Fastpocket Ultra Mirror lite mindre än liknande simglasögon från de stora märkena. Dessa simglasögon är en del av badbutiken Waterys egen kollektion av produkter. Och det håller nere priset, utan att kompromissa med kvaliteten.

Fördelar med Watery Fastpocket Ultra Mirror
+ Tvådelad nackrem gör att simglasögonen sitter tätt i ansiktet
+ Passar bra runt ögonen, vilket gör dem täta och mycket bekväma
+ Mirror-linserna reflekterar bort det mesta av ljuset, så dina ögon skyddas från stark belysning
+ Ger dig bra koll på vad som pågår framför dig och lite åt sidorna. Det gör att du bättre kan koncentrera dig på simningen
+ Har ett betydligt lägre pris än liknande simglasögon från de stora märkena

Nackdelar med Watery Fastpocket Ultra Mirror
- Det är lite mer vattentäthet i dessa simglasögon, jämfört med liknande modeller från de stora märkena 

3. bästa simglasögon för vuxna med spegelglas - Speedo FS3 Elite Mirror

Det tredje bästa valet när det kommer till simglasögon med spegelglas är Speedo FS3 Elite Mirror. Men bara för att de bara är tredje bäst betyder det inte att de inte är bra. För att de är!

Vi har här att göra med simglasögonen med spegelglas som suveränt ger den bästa komforten, utan att kompromissa med vattentätheten. Och det i sig är en bedrift, för komfort och vattentäthet är egentligen två motsatser.

Men med hjälp av Speedos IQ Fit-teknik får du här simglasögon som sitter riktigt nära ansiktet, men utan att göra obehag eller märken. Och vattenmotståndet är fullt lika lågt som på Speedos toppmodell, Speedsocket.

Men vad är det då som gör att Speedo FS3 Elite Mirror inte är en testvinnare?

Det beror på att jag tycker att siktet blir lika lagligt mörkt. Och då upplever jag inte heller att de ger samma grad av syn som de två ovanstående simglasögonen med spegelglas.

Fördelar med Speedo FS3 Elite Mirror
+ Tvådelad nackrem gör att simglasögonen sitter tätt i ansiktet
+ Speedos IQ Fit-teknik gör dem extremt bekväma och nära på samma gång
+ Har en vattentäthet som är lika liten som de absoluta toppmodellerna för tävlingssim
+ Utbytbara näsbryggor ingår i tre olika storlekar, så att du själv kan anpassa bredden på simglasögonen
+ Lätt att justera resåren tack vare den tryckta klämskalan

Nackdelar med Speedo FS3 Elite Mirror
- Utsikten blir precis tillräckligt smal och mörk för min smak
- Priset är bland det absolut högsta inom simglasögon 

Bästa simglasögonen för vuxna med blå lins: Speedo Biofuse Flexiseal i blå/vitt

Vill du skydda dina ögon från skarpa ljusglimtar får du inga simglasögon som är bättre än Speedo Biofuse Flexiseal i blå/vit. Dess blå glas är helt suveränt att låta dig se klart, men samtidigt filtrera bort de värsta ljusglimtarna från dina ögon.

De är därför självklara att använda i öppet vatten, men fungerar även perfekt i simhallen.

Speedo Biofuse Flexiseal i blå/vit sitter en bra bit runt ögonen vilket gör dem väldigt bekväma att ha på sig. Här spelar det ingen roll att det känns som att ögonen sugs ut. Eller att det känns som att simglasögonen gnager in i skallen.

Jag skulle faktiskt säga att dessa simglasögon är bland de bekvämaste på marknaden. Och det är också för att de ger en bra och vid sikt. Så de sitter inte bara bra i ansiktet, du kan se allt som händer runt omkring dig. Och det skyddar även ögonen från skarpa ljusglimtar!

Fördelar med Speedo Biofuse Flexiseal i blå/vitt
+ Tjock och rejäl resår fungerar som nackrem
+ Sitter en bra bit runt ögonen vilket ger bra komfort
+ Sitter så bra i ansiktet att du inte känner att du har dem på dig
+ Det blå glaset låter dig se tydligt, men filtrerar bort skarpa ljusglimtar från ögonen
+ Är lätt att anpassa till vilken huvudstorlek som helst
+ Ett bra allroundglasögon som kan användas såväl i öppet vatten som i simhallen

Nackdelar med Speedo Biofuse Flexiseal i blå/vitt
- Har inte lika låg vattentålighet som de andra glasen i denna kategori
- Nackremmen består av en tjock resår, som hade varit lättare att arbeta med om den varit i två delar

Du kan köpa Speedo Biofuse Flexiseal här

Finns även för kvinnor här

Bästa dykglasögonen för vuxna med smoke lins: Speedo Biofuse Flexiseal Smoke

Bästa simglasögonen för träningssim med smoke linser, är bror till testvinnaren med blå glas. Även här kör Speedo med titeln, med sin Speedo Biofuse Flexiseal Smoke. Här är komforten av största vikt, eftersom den ligger i ansiktet.

Simglasögonen sitter en bra bit runt ögonen så du är fri från att de gnager inne i ögonhålorna. Och de relativt stora linserna ger dig också en större och bredare sikt än många andra simglasögon.

Smoke effekten i Speedo Biofuse Flexiseal Smoke, fungerar superbra. Det dämpar ljuset som kommer utifrån tillräckligt, utan att göra synen för mörk. Det gjorde dem faktiskt till ett sant nöje att simma med, både i en relativt starkt upplyst pool och en mer svagt upplyst pool.

Ett litet minus med Speedo Biofuse Flexiseal Smoke är att dess lite större ram ökar vattentåligheten lite. Så det är inte mycket. Men det är priset för den höga komforten du får.

Fördelar med Speedo Biofuse Flexiseal Smoke
+ Tjock och rejäl resår fungerar som nackrem
+ Sitter en bra bit runt ögonen vilket ger bra komfort
+ Sitter så bra i ansiktet att du inte känner att du har dem på dig
+ Dess smoke linser dämpar ljuset utanför, utan att göra sikten för mörk
+ Är lätt att anpassa till vilken huvudstorlek som helst


Nackdelar med Speedo Biofuse Flexiseal Smoke
- Har inte lika låg vattentålighet som de andra glasen i denna kategori
- Nackremmen består av en tjock resår, som hade varit lättare att arbeta med om den varit i två delar

Du kan köpa Speedo Biofuse Flexiseal Smoke för kvinnor här
Finns även för män här

Bäst i test: De bästa simglasögonen för barn (för lek/motion)

Jag har nu presenterat er för mina testvinnare för vuxna joggare. Därför tror vi att vi kan ta en titt på de bästa simglasögonen för barn, vars primära syfte är att användas till lek och träning.

Bästa simglasögonen för barn med klart glas (maskmodell): Aqua Sphere Vista Junior

Barn får en roligare och bekvämare upplevelse i vattnet med simglasögon av masktyp. Och det är en av anledningarna till att Aqua Sphere Vista Junior är de bästa simglasögonen för barn.

Sammantaget är Aqua Sphere Vista Junior en mask. Men den har en lägre profil, så vattenmotståndet är fortfarande minimerat. Och så är det ganska brett, så ditt barn är också garanterat en fin vid sikt.

Just den goda utsikten förstärks av det klara glaset. Det låter barn se omgivningen utan att färgerna förvrängs.

Eftersom dessa simglasögon är en maskmodell sitter de bra och bekvämt runt ögonen. Ditt barn är därför fri att gå in i de olägenheter inuti ögonhålorna som många simglasögon annars kan ha en tendens till. Och så är de utrustade med en mjuk silikonbeläggning som bara gör komforten ännu bättre.

Med Aqua Sphere Vista Junior kan du vara säker på att ditt barn får en fantastisk och bekväm tur i simhallen. Och det gör dem till testvinnare i denna kategori!

Fördelar med Aqua Sphere Vista Junior
+ UV-belagda linser skyddar mot solens strålar om de ska användas utomhus
+ Anti-imbehandlingen gör att de inte immar
+ Brett synfält ökar känslan av trygghet hos barnet
+ Smal profil gör dem lämpliga att simma med. Inte i paritet med avgjort tävlingsglasögon, men de kan fortfarande användas för simning
+ Enkel och snabb justering av nackremmen, även för små barn
+ Sitter bra nära huvudet utan att vara obekväm
+ Finns i både pojkmodell och tjejmodell


Nackdelar med Aqua Sphere Vista Junior
- Tack vare den smala profilen kan de användas för simning. Men skulle det vara för seriös simträning så har de fortfarande för mycket vattentålighet. Så de lämpar sig i första hand för lek och plask

Du kan köpa Aqua Sphere Vista Junior för pojkar här
Finns även för tjejer här

Bästa simglasögonen för barn med klara linser (simglasögonmodell): Speedo Flexiseal Junior med klar lins

Om ditt barn inte är inne på maskmodellerna, utan hellre vill ha några simglasögon med mindre profil, är Speedo Flexiseal Junior med klar lins den absolut bästa. Komforten är av största vikt, tack vare dess kontaktpunkter runt ögonen. Och då ger de faktiskt ganska vid sikt, trots att de inte är lika breda som maskglasögonen.

Remmen är lätt att justera och gör samtidigt att simglasögonen stannar där de ska, även om du ska leka vilt. Och om ditt barn vill träna konkret simträning så är de faktiskt utmärkta på det också.

Det klara glaset gör att ditt barn kan se allt omkring sig, utan att färgerna förvrängs. Och så är glasen anti-dimbehandlade så att de inte immar precis så fort glasen används.

Speedo Flexiseal Junior med klar lins, är en helt fantastisk simglasögon för lek och plask. Och faktiskt även för riktig simning. Och det gör den till testvinnare inom simglasögonmodellerna.

Fördelar med Speedo Biofuse Flexiseal Junior
+ Designen, liksom de mer traditionella simglasögonen, gör att de sitter bättre vid snabba rörelser under vattnet
+ Nackremmen är enkel och snabb att justera
+ Linserna är UV-belagda, anti-dimbehandlade och formade för att ge så bred sikt som möjligt på denna typ av simglasögon
+ Sitter nära och bekvämt
+ Avsedd för både inomhus- och utomhusbruk
+ Finns i lila, blt, vitt och grönt, så det finns en modell för varje smak


Nackdelar med Speedo Biofuse Flexiseal Junior
- Även om de har en relativt bred betraktningsvinkel, ger de inte 180 graders synlighet som en maskmodell gör
- De ser ut som traditionella simglasögon, men är fortfarande något större. De ger därför mer vattentålighet jämfört med tävlingsglasögon, så om syftet är att simma snabbt är Speedo Biofuse Flexiseal Junior inte lämplig

Du kan köpa Speedo Biofuse Flexiseal Junior simglasögon här

 

Bästa simglasögonen för barn med spegelglas: TYR Tracer Junior Racing

Med ett par TYR Tracer Junior Racing simglasögon flyttar vi in ​​i ett par simglasögon som påminner otroligt mycket om bestämda tävlingsglasögon. Förutom att de ser supercoola ut har de en otroligt låg vattentäthet. Och sedan gör deras placering inuti ögonhålorna dem så täta som simglasögonen kan vara.

TYR Tracker Junior Racing simglasögonens spegellinser speglar även ljuset bort från ögonen, så att exempelvis solens strålar inte kan passera igenom. Detta gör dem extremt lämpliga för utomhusbruk, men gör dem samtidigt bra för tävlingsbruk, eftersom den svaga belysningen gör att ditt barn kan koncentrera sig bättre på simningen.

Det råder ingen tvekan om att TYR Tracker Junior Racing är ett par hamrande coola simglasögon för barn. Och deras goda egenskaper som gör att de kan användas till allt från lek till tävlingar, både inomhus och utomhus, gör dem till de absolut bästa simglasögonen för barn med spegelglas!

Fördelar med TYR Tracer Junior Racing
+ Är bland de simglasögon på marknaden som ger absolut minst vattentålighet
+ Placeringen inuti ögonhålorna gör dem så täta som det överhuvudtaget går att göra simglasögon
+ Mirror-linserna reflekterar ljus bort från ögonen, så de är skyddade från starkt ljus och ökar koncentrationsförmågan
+ Sitter väldigt nära
+ Avsedd för både inomhus- och utomhusbruk


Nackdelar med TYR Tracer Junior Racing
- Placeringen inuti ögonhålorna gör att de verkar lite obekväma om de används mer än en halvtimme åt gången.
- Utsikten är inte lika vid som på de flesta andra barnglasögon

Bästa simglasögonen för barn med blå linser: Speedo Futura Flexiseal Junior - Blå lins

 De absolut bästa simglasögonen för barn med blå glas är utan tvekan Speedo Futura Flexiseal Junior med blå lins. Det här är ett par simglasögon för barn, där huvudfokus i produktutvecklingen har varit att skapa ett par extremt bekväma simglasögon. Och så har det lyckats till fullo.

Simlasögonens mjuka material gör att ditt barn knappt kan känna dem när de väl har använts. Och eftersom nackremmen är smidig och lätt att justera bidrar den bara till den goda passformen och komforten.

Den blå linsen på simglasögonen låter ditt barn se allt klart och distinkt, men skyddar ändå mot de skarpaste ljusglimtar. De kan därför användas både utomhus och inomhus.

Allt är allt, Speedo Futura Flexiseal Junior med blå lins, är ett bra allroundglasögon för barn. Och det gör dem till testvinnare när vi pratar om simglasögon för barn med blå simglasögon.

Fördelar med Speedo Biofuse Flexiseal Junior
+ Designen, liksom de mer traditionella simglasögonen, gör att de sitter bättre vid snabba rörelser under vattnet
+ Nackremmen är enkel och snabb att justera
+ Linserna är UV-belagda, anti-dimbehandlade och formade för att ge så bred sikt som möjligt på denna typ av simglasögon
+ Sitter nära och bekvämt
+ Avsedd för både inomhus- och utomhusbruk
+ De blå linserna låter ditt barn se tydligt, men filtrerar bort alla skarpa ljusglimtar bort från ögonen
+ Finns i modeller för både killar och tjejer

FÅ EN RABATKOD MED 10% RABATT

Rabattkoden kan användas av alla nya kunder på alla produkter på hemsidan, inklusive de produkter som rekommenderas här i artikeln.

Vad väntar du på? Få mer ut av din tid i och på vattnet!

Framgång!


Nackdelar med Speedo Biofuse Flexiseal Junior
- Även om de har en relativt bred betraktningsvinkel ger de inte en 180 graders vy som en maskmodell gör t.ex.
- De ser ut som traditionella simglasögon, men är fortfarande något större. De ger därför mer vattentålighet jämfört med tävlingsglasögon, så om syftet är att simma snabbt är Speedo Biofuse Flexiseal Junior inte lämplig

Du kan köpa Speedo Biofuse Flexiseal Junior för tjejer här
Du kan köpa Speedo Biofuse Flexiseal Junior för pojkar här

Bästa simglasögonen för barn med smoke linser: Aqua Sphere Kayenne Junior

Om ditt barns ögon ska skyddas från stark belysning utan att sikten blir för mörk bör ditt barn bära ett par simglasögon med smoke linser. Och av det slaget är Aqua Sphere Kayenne Junior de absolut bästa simglasögonen för barn.

Här får ditt barn ett par simglasögon som lämpar sig lika bra för lek och plask som de lämpar sig för träning och tävlingsbruk. Deras överdimensionerade linser ger en riktigt bra sikt, men på grund av designen är vattentätheten i stort sett obefintlig.

Den svaga belysningen som smoke linser ger är också bra när ditt barns fokus ligger på att simma snabbt framåt. Det har bevisats många gånger att en något mörkare syn ökar koncentrationen i vattnet. Och med Aqua Sphere Kayenne Junior blir utsikten mörkare, men inte för mörk.

En sista sak som gör Aqua Sphere Kayenne Junior till de bästa simglasögonen med smoke linser är dess resår. Den är otroligt rejäl och samtidigt superlätt att justera. Och när de väl har anpassats till, gör resårens hullingar att de inte bara hoppar ur linje igen.

Aqua Sphere Kayenne Junior med smoke linser , är en hamrande bra simglasögon för barn, vare sig den ska användas till simträning, tävlingar eller att leka med. Och det gör den till vinnaren av testet i simglasögon för barn med smoke linser!

Fördelar med Aqua Sphere Kayenne Junior med smoke linser
+ Ger en bred vy som normalt inte finns på simglasögon avsedda för tävlingsbruk
+ Smoke linser dämpar mängden ljus som kommer in i ögonen utan att göra sikten för mörk
+ Anti-dimbehandlade linser förhindrar att simglasögonen immar
+ Nackremmen är rejäl och enkel och snabb att justera
+ Sitter nära och bekvämt i ansiktet
+ Avsedd för både inomhus- och utomhusbruk


Nackdelar med Aqua Sphere Kayenne Junior med smoke linser
- Är en korsning mellan ett lekglasögon och ett tävlingsglasögon. Om syftet är att simma så fort som möjligt överhuvudtaget skulle jag därför nog välja en avgjort tävlingsglasögon
- Ger vidsträckt vy, men inte lika brett som till exempel en maskmodell 

Bästa simglasögonen för elittävling/träning (+10 år) med största rekommendationen först

Nu har vi successivt tagit en ordentlig titt på de bästa simglasögonen för träningssim och lek och plaskande i vattnet. Men behöver du ett par snabba simglasögon för avgjort simträning och tävlingar så krävs det bara lite extra.

Nedan har jag därför samlat de absolut bästa simglasögonen för träning och tävling som jag har testat. Och för att göra det enkelt för dig att välja den allra bästa modellen har jag satt upp dem så att de bästa simglasögonen ligger överst, de näst bästa är nummer två och så vidare.

Speedo Fixed Speedsocket 2.0 Mirror

Med ett par Speedo Fastskin Speedsocket 2.0 Mirror simglasögon får du helt enkelt inte en snabbare goggle till tävlingarna. De sitter extremt nära, så vattenmotståndet är i stort sett obefintligt. Och sedan låter deras smala sikt och spegelglas dig fokusera fullt ut på meterna framför dig.

Simglasögonen hålls väl på plats i ansiktet av den dubbla resåren som håller dem stadigt på två olika ställen på baksidan av huvudet. Och så sitter de så tätt innanför ögonhålorna att det är praktiskt taget omöjligt för vatten att tränga in i glasögonen.

Vill du ha de absolut bästa och snabbaste simglasögonen för träning och tävling ska du utan tvekan ha ett par Speedo Fastskin Speedsocket 2.0 Mirror!

Fördelar med Speedo Fixed Speedsocket 2.0 Mirror
+ Smal vy låter dig fokusera helt på meterna framför dig
+ Ultralåg och smal profil minimerar vattenmotståndet till praktiskt taget obefintligt
+ Dubbel resår håller aimglasögonen stadigt på plats i ansiktet
+ Placeringen precis innanför ögonhålorna gör det praktiskt taget omöjligt för vatten att tränga in i simglasögonen
+ Spegelglasen dämpar ljuset otroligt mycket, så din koncentration och fokus förbättras
+ Gediget byggda så att de kan användas till både tävlingar och den dagliga träningen
+ Levereras med utbytbara näsbryggor, så att du kan anpassa bredden på simglasögonen efter ditt ansikte


Nackdelar med Speedo Fixed Speedsocket 2.0 Mirror
- Kan snabbt bli obekväma om de sitter på ögonen mer än 10-15 minuter åt gången

Du kan köpa Speedo Fastskin Speedsocket 2.0 Mirror här

Speedo FS3 Elite Mirror

De näst bästa simglasögonen för träning och tävling är Speedo FS3 Elite Mirror De ger faktiskt en markant bättre passform än sin storebror Speedsocket 2.0, samtidigt som de håller vattenmotståndet på samma låga nivå.

Bättre passform får du tack vare Speedos IQ Fit-teknik som gör att de sitter nära ansiktet, utan att gnaga eller göra märken. Och återigen, dessa skulle innebära att du måste spendera för dessa processer.

Spegelglasen fungerar riktigt bra. Men jag tror fortfarande inte att jag ser på dem så bra som jag gör med Speedsocket. Och därför får Speedo FS3 Elite Mirror nöja sig med andraplatsen.

Fördelar med Speedo FS3 Elite Mirror
+ Tvådelad nackrem gör att simglasögonen sitter tätt i ansiktet
+ Speedos IQ Fit-teknik gör dem extremt bekväma och nära på samma gång
+ Har en vattentäthet som är lika liten som de absoluta toppmodellerna för tävlingssim
+ Utbytbara näsbryggor ingår i tre olika storlekar, så att du själv kan anpassa bredden på simglasögonen
+ Lätt att justera resåren tack vare den tryckta klämskalan
+ Du får de bekvämaste simglasögonen för tränings- och tävlingsbruk!

Nackdelar med Speedo FS3 Elite Mirror
- Utsikten försämras genast något jämfört med storebror Speedsocket 2.0
- Priset är bland det absolut högsta inom simglasögon

Du kan köpa Speedo FS3 Elite Mirror här

Watery Fastpocket Ultra Mirror

Med ett par Watery Fastpocket Ultra Mirror simglasögon får du det tredje bästa paret simglasögon för tränings- och tävlingsbruk. Faktum är att de har mer eller mindre samma egenskaper som de två nämnda Speedo simglasögonen. Dock med lite mindre komfort.

Å andra sidan tycker jag att spegellinserna fungerar superbra. De stänger endast minimalt med ljus in, så koncentrationen ökar. Men det är ändå lätt att se något.

En liten bra egenskap hos Watery Fastpocket Ultra Mirror, är resårens centimetermått. Detta gör det enkelt att justera simglasögonen till exakt samma täthet varje gång du behöver justera resåren.

Dessutom kostar Watery Fastpocket Ultra Mirror något mindre än de andra tävlingsglasögonen. De ingår i simbutiken Waterys egen utrustningskollektion, vilket är starkt bidragande till att hålla priset nere. Och så är det utan att kompromissa med simglasögonens snabba egenskaper.

Fördelar med Watery Fastpocket Ultra Mirror
+ Tvådelad nackrem gör att simglasögonen sitter tätt i ansiktet
+ Passar bra runt ögonen, vilket gör dem täta och mycket bekväma
+ Mirror-linserna reflekterar bort det mesta av ljuset, så dina ögon skyddas från stark belysning
+ Ger dig bra koll på vad som pågår framför dig och lite åt sidorna. Det gör att du bättre kan koncentrera dig på simningen
+ Har ett betydligt lägre pris än liknande simglasögon från de stora märkena

Nackdelar med Watery Fastpocket Ultra Mirror
- Simlasögonen har inte testats grundligt av världens bästa simmare, vilket de andra testvinnarna är. Däremot tycker jag att de fungerar otroligt bra! 

Arena Cobra Ultra Swipe Mirror

   

Vill du ha snabba simglasögon för tävlingar och träning där du inte behöver vara rädd för att de imma, då är Arena Cobra Ultra Swipe Mirror rätt simglasögon för dig. Förutom att vara snabb är du utvecklad på ett sätt som förhindrar imma på linserna. Därför är det slut med anti-dimspray!


Funktionellt pratar vi om ett par simglasögon som har nästan samma låga vattenmotstånd som Speedos toppmodeller. Och det till och med trots att de, som några av de enda, ger 180 graders sikt. Och så i tävlingsglasögon.

Genast sitter Arena Cobra Ultra Swipe Mirror riktigt bra på huvudet. Jag tror dock att de gnagde lite runt ögonen, så därför måste de belägga testets fjärde plats.

Fördelar med Arena Cobra Ultra Swipe Mirror
+ Tvådelad nackrem gör att simglasögonen sitter tätt i ansiktet
+ Mirror-linserna reflekterar bort det mesta av ljuset, så dina ögon skyddas från stark belysning
+ Ger 180 graders syn, vilket annars är väldigt ovanligt på tävlingsglasögon
+ Utvecklad med den unika Swipe-tekniken som gör att du blir av med imma helt utan att besvära dig med anti-dimspray
+ Är hydrodynamiskt riktigt bra, så vattenmotståndet är minimalt Nackdelar med Arena Cobra Ultra Swipe Mirror
- Känns inte riktigt lika bekväma som Speedo-modellerna, då jag tycker att de gnagde ganska mycket runt ögonen (men det är nog olika från person till person) Du kan köpa Arena Cobra Ultra Swipe Mirror här

MP Xceed Titanium Mirror

Bakom MP Xceed Titanium Mirror står den flerfaldiga olympiska guldmedaljören Michael Phelps. Detta är anledningen till att Phelps erfarenheter har utnyttjats, eftersom dessa simglasögon måste designas och utvecklas.

Phelps har alltid varit glad att hålla ett öga på sina konkurrenter i poolen. Därför är det också tydligt att MP Xceed Titanium Mirror ger en vid vy på hela 180 grader. Detta är möjligt tack vare de böjda och rundade linserna som i sin tur ger något högre vattentålighet än de allra snabbaste simglasögonen.

Komfortmässigt är dessa simglasögon faktiskt också superbra. De sitter stadigt planterade i ansiktet. Och även efter ett långt träningspass är huden inte irriterad efter att ha burit ett par tighta simglasögon.

Det som drar ner MP Xceed Titanium Mirror är att de har lite högre vattentålighet än de allra snabbaste simglasögonen. Och eftersom det är Michael Phelps själv som står bakom simglasögonen är det också få av världens snabbaste simmare som använder dem själva. Och på det sättet tycker jag att de liksom saknar kvalitetsstämpel.

Det ändrar dock inte det faktum att MP Xceed Titanium Mirror är en superbekväm tävlingsglasögon med en fantastisk utsikt i 180 grader!

Fördelar med MP Xceed Titanium Mirror
+ Den tvådelade nackremmen gör att simglasögonen sitter tätt i ansiktet
+ Spegellinserna är bra för att spegla bort ljuset
+ Ger en sällan skådad 180 graders vy
+ Är otroligt bekväma, även under längre träningspass
+ Är generellt supercool att titta på

Nackdelar med MP Xceed Titanium Mirror
- Den vida sikten är lite på bekostnad av vattentålighet
- Saknar bara en kvalitetsstämpel från de andra av världens snabbaste simmare

Du kan köpa MP Xeed Titanium Mirror här

TYR Tracer X-racing Mirror 

Den sista av de bästa simglasögonen för träning och tävling är TYR Tracker X-racing Mirror. En simglasögon som ser supercool ut. Och som det verkligen är. Denna simglasögon är också en av få tävlingsglasögon som erbjuder vidsträckt sikt. Och kvaliteten på spegellinserna är också på topp.

Vattentåligheten är också bland de absolut lägsta, så du är säker på att det i alla fall inte är dina simglasögon som är orsaken om du inte sätter personliga rekord i poolen.

Ett minus hos TYR Tracer X-racing Mirror är dock resåren. Jag tycker inte att de verkar särskilt rejäla, även om jag inte har lyckats knäcka dem. Men när jag justerar dem känner jag att det inte krävs mycket för att slita isär dem. Och eftersom de ofta behöver justeras känner jag att det är en tidsfråga innan det händer.

Det ändrar dock inte på att simglasögonen i sig är supersnabba och sitter riktigt bra. Och då har jag inte en enda gång upplevt att de tagit in vatten.

Fördelar med TYR Tracer X-racing Mirror
+ Dubbel resår som ser till att simglasögonen sitter tätt i ansiktet
+ Mirror-linserna är bland de bästa linserna jag någonsin provat
+ Ger en full 206 graders vy!
+ Är bland de mest vattentäta tävlingsglasögonen på marknaden

+ Ger otroligt lite vattentålighet

Nackdelar med TYR Tracer X-racing Mirror
- Resåren verkar genast ganska ömtåliga
- Måste justeras ofta i resåren för att sitta ordentligt

Du kan köpa TYR Tracer X-Racing Mirror här

Bästa simglasögonen för triathlon / simning i öppet vatten (+10 år)

Den sista kategorin av testvinnare jag kommer att introducera dig för är kategorin inom simglasögon för triathlon och öppet vatten. I grund och botten kan de traditionella simglasögonen användas i öppet vatten, men du får bara ut mycket mer av det om du använder några simglasögon som är speciellt utformade för förhållandena i öppet vatten.

Därför har jag här nedan samlat de absolut bästa simglasögonen som hjälper dig i de markant olika förhållanden du möter i öppet vatten.

Bäst för priset: Aqua Sphere Kayenne Polarized

För att börja mjukt är den första testvinnaren jag vill presentera dig för den modell som är bäst för priset. Och här är Aqua Sphere Kayenne Polarized den klara vinnaren. Här får du simglasögon med polariserad lins, vilket är det bästa att använda när du simmar i öppet vatten. Och det är utan att det kostar en förmögenhet.

Den polariserade linsen ändrar färg själv, beroende på ljusförhållandena den utsätts för. Då är det väldigt ljust, linsen blir mörk. Och är det relativt mörkt blir linsen helt klar. Och det är superskönt när man omväxlande har ögonen i det mörka vattnet och på den ljusa himlen!

Aqua Sphere Kayenne Polarized ger också en bred vy på 180 grader, så att du bättre kan se eventuella hinder eller andra simmare som är nära dig. Och det hjälper generellt också mycket på orienteringen när man har så vid sikt.

Simglasögonen sitter faktiskt också riktigt skönt på huvudet, vilket också är viktigt när du ska ligga länge i vattnet i taget. Och det gör man ofta när det kommer till simning i öppet vatten.

Allt detta får du till ett pris som är ungefär hälften av de dyraste toppglasen. Och det är inte så stor skillnad på fastigheterna heller. Och det är därför Aqua Sphere Kayenne Polarized är de bästa simglasögonen för priset.

Fördelar med Aqua Sphere Kayenne Polarized
+ Enkel och snabb justering av nackremmen
+ Smal design som gör att vattentätheten inte är lika hög som hos många andra trisimglasögon
+ Sitter bekvämt och bekvämt runt ögonen
+ 180 graders sikt ger bästa sikt
+ Polariserad lins ändrar färg beroende på ljusförhållandena
+ Har ett pris på ungefär hälften av de översta glasen
Nackdelar med Aqua Sphere Kayenne Polarized
- Även om designen är smal och vattentätheten minskar är den fortfarande inte i nivå med toppglasen
- Den polariserade linsen är superbra för de flesta förhållanden, men de soligaste dagarna måste de ha burit en spegellins istället.Du kan köpa Aqua Sphere Polarized här

Bästa öppet vatten/tri simglasögon till vilket pris som helst: Aqua Sphere Vista Pro Mirror

Med spegellinser får du det bästa skyddet mot solens strålar. Och du får spegellinser med ett par Aqua Sphere Vista Pro Mirror simglasögon. Men det är inte det enda. För även om vi går in i en kategori som påminner mer om simmasker så får man en otroligt låg vattentäthet.

Och den låga vattentätheten kompromissar inte med sikten. För även om du får en väldigt låg profil får du en 180 graders vy som hjälper dig att bättre orientera dig i vattnet.

Det råder dock ingen tvekan om att det som gör Aqua Sphere Vista Pro Mirror till de absolut bästa simglasögonen för att simma i öppet vatten är dess spegellins. För även när solen står som högst på himlen är det inga problem att se något, då och då har man ögonen över vattnet, för att leta efter fixpunkter att simma efter.

Enligt min mening är Aqua Sphere Vista Pro Mirror de absolut bästa simglasögonen för tri- och öppetvattensim. Och det gör den till den helt suveräna testvinnaren, oavsett vad den kostar.

Fördelar med Aqua Sphere Vista Pro Mirror
+ Spegellins låter dig orientera dig över vattnet även när solen är direkt nere i ansiktet
+ Den smala designen minimerar vattentålighet, även om den egentligen hör hemma i maskkategorin
+ Att simglasögonen är formade som en mask gör dem superbehagliga att ha på sig. + Också genom två timmar!
+ Absolut inget vatten i. Jag testade dem totalt i cirka tre timmar och det kom inte in så mycket som en droppe
+ 180 graders sikt ger bästa sikt
+ Genomförd design som väcker positiv uppmärksamhetNackdelar med Aqua Sphere Vista Pro Mirror
- Prissatt bland de dyraste öppetvattenglasögonen på marknadenDu kan köpa Aqua Sphere Vista Pro Mirror här

Bästa öppet vatten/tri simglasögon med klart glas: Aqua Sphere Vista

Om du inte är så förtjust i färgade linser och hellre vill ha klart glas, så finns det ingen väg runt Aqua Sphere Vista. Det är en systermodell till testvinnaren ovan, så kvaliteten och funktionerna är exakt desamma. Du får bara klarglas istället för spegel.

Det viktigaste när man simmar i öppet vatten är förmågan att orientera sig snabbt. Och eftersom Aqua Sphere Vista erbjuder en vid vy på 180 grader, är det definitivt inget du kommer att sakna. För du får helt enkelt inte simglasögon för öppet vatten som ger dig bättre orienteringsmöjligheter.

Och så är komforten bara på topp. Så även om du var tvungen att simma väldigt långt och därför vara i vattnet i flera timmar, kommer du inte att känna obehag när du bär simglasögonen. Och det betyder också något för upplevelsen och den personliga känslan av komfort.

Och det är precis därför Aqua Sphere Vista är de bästa simglasögonen för tri och öppet vatten med klart glas.

Fördelar med Aqua Sphere Vista
+ Sitter bra och bekvämt på huvudet, även vid två timmars användning
+ 180 graders vy gör det lätt att orientera sig
+ Trots att det är en mask är designen smal så att vattenmotståndet minimeras
+ Är riktigt bra på att hålla vatten ute
+ Är prissatt till det låga priset så att du inte behöver tömma dina besparingar för att köpa dessa simglasögon
Nackdelar med Aqua Sphere Vista
- Nackdelar med Aqua Sphere Vista Den klara linsen gör den bra under mörkare förhållanden, men när solen skiner från en molnfri himmel kan det vara svårt att orientera sigDu kan köpa Aqua Sphere Vista här

Eller behöver du simglasögon med styrka?

Alla simglasögon jag nämnt hittills är av det helt traditionella slaget. Men om du är glasögonbärare är det inte säkert att du kan bära någon av de många simglasögon jag har berättat om. Beroende på hur din syn är kan det vara fördelaktigt att ha ett par simglasögon med styrka. Om du redan är glasögonbärare kommer simglasögon med styrka att hjälpa dig avsevärt att kunna se något när du simmar.

Simlasögon med styrka kan väljas i flera olika modeller, med linser i olika styrka. Därför finns det en ganska stor chans att du kan hitta ett par glasögon som passar dina behov.

Behöver du ett sådant par kan du hitta ett stort utbud av simglasögon med styrka här.

Hur du justerar storleken på dina simglasögon

För att dina simglasögon inte ska ta in vatten är det viktigt att du har justerat dem ordentligt. Och det kan du göra på två ställen; på näsryggen och i nackremmen. När det kommer till näsryggen är det såklart nödvändigt att simglasögonen du har låter dig byta ut den. Och om de gör det, prova simglasögonen utan att ta resåren bakom huvudet. Om simglasögonen inte står sig själv i minst 2-3 sekunder kommer antingen en smalare eller bredare näsrygg att behövas.

Här är det bara att prova olika längder. För i det ögonblick som simglasögonen inte faller av inom de första 2-3 sekunderna har du hittat rätt storlek på näsryggen.

Och när det kommer till nackremmen är det viktigt att den bara dras åt lagom så att simglasögonen inte tar in vatten. Om du drar åt remmen för mycket kommer du ganska snabbt att känna obehag i framförallt bakhuvudet och runt ögonen. Och om remmen är för lös kommer dina simglasögon att börja ta in vatten ganska snabbt.

Återigen, prova dig fram med små steg. Dra åt glasen något, hoppa i vattnet och se om det kommer in vatten. Om det gör det, dra åt remmen lite mer. Och så fortsätter man tills man kommer till en ganska exakt punkt där inget vatten kommer in.

Så helt konkret, hitta först rätt storlek på näsryggen. Och så justerar du remmen till.


Undvik imma smglasögon

Det finns inget mer irriterande än när det är dagg i simglasögonen. För det gör det praktiskt taget omöjligt att se någonting. Som tur är är de allra flesta simglasögon anti-dimbehandlade av fabrikerna. Men med tiden avtar behandlingen. Och då börjar de automatiskt imma. Du kan dock regelbundet avsluta dina simglasögon så att de inte immar. Det kan du göra med en anti-dimspray som lyckligtvis är lätt att använda. Ge varje glas helt enkelt två sprayer inuti, fördela vätskan med mjuka cirkulära rörelser och skölj sedan av den återstående vätskan med rent vatten. Och så är du garanterad en daggfri simupplevelse de kommande 8-12 gångerna.

Och då kostar en anti-dimspray tack och lov inte mycket. Du kan faktiskt köpa en bra och billig anti-dimspray just här.


5 tips för att ta bättre hand om dina nya simglasögon

Simgasögon är inte billiga. Därför är jag säker på att du också vill ta väl hand om dem så att de håller så länge som möjligt. Nedan har jag därför samlat mina fem bästa tips för att förlänga livslängden på dina nyinköpta simglasögon.


1. Förvara dem alltid i ett simglasögonfodral

När du inte bär dina simglasögon, förvara dem i en simglasögon. Det skyddar mot repor i glaset och att eventuella vassa föremål ska skada resåren. Och ett simglasögonfodral gör det också lättare för dig att hålla koll på dina simglasögon.

Du kan köpa ett etui för simglasögon här.

2. Kasta inte med dem!

Hur missnöjd du än kan vara med din egen insats i poolen, kasta inte med dina simglasögon. Att kasta med simglasögonen garanterar att du får repor i simglasögonen. Och det är hamrande irriterande att titta på när man har dem på sig.

3. Förhindra mot dagg med en anti-daggspray

När dina simglasögon börjar imma, finns det ingen anledning att byta ut dem. Istället kan du kontinuerligt behandla dem med anti-dimspray för att förhindra att glas poppar.

En anti-dimspray behöver inte nödvändigtvis kosta en krona. Den här anti-dimsprayen är till exempel både bra och billig.


4. Använd olika simglasögon vid tävling och träning

Varje gång du bär ett par simglasögon blir de slitna. Bär därför olika simglasögon vid tävling och träning så att du inte bär dina tävlingsglasögon uppe. Det är inte särskilt fett att stå på startpallen och då går resåren av precis innan man ska hoppa i.

5. Lägg dem på samma plats i badväskan varje gång

Jag är säker på att anledningen till att det säljs så många simglasögon i Sverige varje år är att de helt enkelt försvinner för oss. Förvara därför alltid dina simglasögon på samma plats i din badväska. Varje gång. Då vet du åtminstone säkert var du placerar dem.

Var kan man köpa simglasögon?

Simglasögon säljs nu på många olika ställen. Både i sportbutikerna, i de stora stormarknaderna, i simhallarna och i turistbutikerna vid stränderna.

Men om du vill vara säker på att köpa de bästa simglasögonen, köp dem i en specialbutik som specialiserar sig på badkläder. Och här rekommenderar jag Watery.

Deras ägare och personal är alla antingen tidigare eller nuvarande tävlingssimmare, så de kan otroligt mycket om simutrustning. Och därmed även simglasögon. Och eftersom deras förtroendepoäng på Trustpilot faktiskt inte kunde bli mycket bättre kan du vara säker på att Watery är ett bra och säkert ställe att handla.
Därför rekommenderar jag Watery vid köp av nya simglasögon. Vilken sort du än letar efter.

🎁 Dagens presentbod

Du är endast 700 kr och 2 tillagda produkt(er) från en gratis wet/dry bag för badkläder 😍

Gratis wet/dry bag för badkläder

[GRATIS GÅVA 1] Watery wet/dry swim-care bag

Gratis anti fog spray

[GRATIS GÅVA 2] Watery anti fog spray

Gratis vattentät mobilfodral

[GRATIS GÅVA 3] Watery vattentät mobilfodral - Storm - Svart

Gratis vattentät bum bag

[GRATIS GÅVA 4] Watery vattentät bum bag - Talia - Blå

Rekommenderas för ditt köp

32% köper dessa produkter tillsammans med din kundvagn

Stäng
 • Sökresultat
 • Produkter

Sökresultat

  Inga resultat för ""

  Fråga vår kundservice

  Ring till oss

  08 446 888 34

  Skriv till oss

  kundservice@watery.se

  Öppningstider

  Mån-Fre: 08-22 / Lör-Sön: 10-22

  Chatta med oss

  I höger hörn