Hållbarhet

En miljövänlig tur i vattnet

4 nyckelinitiativ som kan märkas i ditt (gröna) hjärta

Det hållbara ansvaret är inte ett tillval för Watery. Det är en naturlig integrerad del av vårt sätt att driva vår verksamhet på.

Vi erkänner dock att vi är långt ifrån i mål (kan man komma i mål?), men vi har fokuserat vår kamp hittills inom de områden där de har störst påverkan – på dig som kund hos Watery, på våra världshav (som vi vattendyrkare ju älskar) och på de små med livet framför sig, men där vattnet kan bli farligt.

Med våra många egna produkter har vi också lyckats med att skapa en ny, positiv riktning i branschen rörande material, förpackningar och produktion.

Förpackningspåsar i 100 % återanvänd plast och dubbel försändelse

I början av 2021 ändrade vi på en sak som vi inte hade ändrat sedan Daniel grundade Watery år 2016. Nämligen de förpackningspåsar som du får våra produkter i. En sak var designen, men det viktigaste är att de nu är gjorda av 100 % återanvänd plast. Innan var det tal om 0 %. Dessutom har vi lagt till en dubbel remsa på förslutningen, så att du kan använda samma påse till en eventuell efterföljande retur. Det kanske bara är en en liten detalj, men det har en stor total inverkan på de över 200 000 årliga försändelserna.

1 st. avlägsnad plast för varje såld produkt

Vi ska vara ärliga. Havet är fyllt med (allt) för mycket plast. Som vilda vattendyrkare bör vi i alla fall inte bidra till problemet. I gengäld har vi sedan 2019 bidragit till lösningen i ett nära samarbete med Resea Project. För varje produkt som våra kunder köper hos Watery, betalar vi Resea Project för att plocka upp ett plastsugrör, en plastpåse eller plastflaska. I din efterföljande beställningsbekräftelse kan du till och med spåra var just ditt bidrag har fiskats upp ur havet, Hittills har våra kunder tillsammans bidragit till att mer än 1 200 kg plast har samlats upp (= 130 000 plastpåsar).

Klimaneutral försändelse

Med 31 % av EUs totala CO2-utsläpp som kommer från transport av varor, så har det en stor inverkan. När vi själva har så många försändelser, ville vi naturligtvis gärna göra något även här. Så sedan slutet av 2019 har vi kompenserat ekonomiskt för detta oundvikliga utsläpp i samarbete med transportföretagen Bring, BudBee, Postnord och DHL för alla våra försändelser till 100 %. Det betyder att våra försändelser till och från vårt lager i Horsens idag sker klimatneutralt. Det är vi väldigt stolta över.

Drunkningsolyckor kan undvikas – och det bidrar våra donationer till.

Kan du simma? Det kan verka naturligt för dig och oss, men väldigt många barn runt om i världen lär sig aldrig det innan det är för sent. Det är faktiskt den vanligaste typen av dödsolycka för barn mellan 0 och 4 år. Därför har vi sedan 2020 donerat vår bästa lär-dig-simma-utrustning till en mängd olika simskolor i Danmark, Sverige, Tyskland och Ghana, inklusive Upsala Simsällskap, Bente Bernths simskola, simskolorna hos Apollo Resor m.fl. Känner du till en simskola som skulle behöva ny utrustning? Kontakta då oss gärna på kundservice@watery.se.

Billigast eller prismatchning

Våra pris-robotar uppdaterar dagligen alla våra priser jämfört med konkurrenterna. Missar de, så använd vår prismatch med svar inom 24 timmar.

+310.000 glada kunder

Med +6 år på marknaden, så har vi hjälpt flera än någon annan med utrustning till vattensport. Som tur är kan vi skryta med 5.200 5-stjärniga recensioner (4,7 av 5.0).

08-16 support

Vi är skapade för att hjälpa. Därför har vår kundtjänst öppet måndag till fredag ​​från 08:00 till 16:0
Kontakta oss via chat, telefon och mail.

1 dags leverans

Du kan uppnå detta genom att beställa innan 18.30 alla dagar i veckan – även på helger. Vi skickar med Bring, BudBee, Postnord och DHL. Fri frakt över 799 SEK.

Julklapp?

Vi gillar inte stress. Vi erbjuder byten tills 12.01.23. Returer tar 2-5 dagar och behandlas inom 24 timmar.

Psst.. anmäl dig till Waterys nyhetsbrev och få en gratis present med din beställning (värde: 129 SEK)

Avanmälan kan alltid ske. Räkna med ca. ett veckomail. Genom att registrera dig accepterar du vår personuppgiftspolicy.