+20% EXTRA rabatt på Watery simglasögon 🔥

Kod: GOGGLES20

00 00 00

Julrea: Spara upp till 75% på +1000 produkter

Hållbarhet

En miljövänlig tur i vattnet

4 nyckelinitiativ som kan märkas i ditt (gröna) hjärta

Det hållbara ansvaret ses inte som ett alternativ för oss på Watery. Det är en naturlig integrerad del av vårt sätt att driva vår verksamhet på.

Vi erkänner dock att vi är långt ifrån i mål (kan man någonsin komma i mål?), men vi har hittills fokuserat på de områden där vi kan göra störst påverkan – det berör dig som kund hos Watery, våra världshav (som vi vattendyrkare ju älskar) och de små med hela livet framför sig.

Med våra många egna produkter har vi också lyckats med att skapa en ny, positiv riktning i branschen rörande material, förpackningar och produktion.

Förpackningspåsar i 100 % återanvänd plast och möjlighet för dubbel försändelse

I början av 2021 ändrade vi på en sak som vi inte hade ändrat sedan Daniel grundade Watery år 2016. Nämligen de förpackningspåsar som du får våra produkter i. En sak var designen, men det viktigaste är att de nu är gjorda av 100 % återanvänd plast. Innan var det tal om 0 %. Dessutom har vi lagt till en dubbel remsa på förslutningen, så att du kan använda samma påse till en eventuell retur. Det kanske bara är en en liten detalj, men det har en stor total inverkan på de över 200 000 årliga försändelserna.

1 st. avlägsnad plast för varje såld produkt

Vi ska vara ärliga. Havet är fyllt med (allt) för mycket plast. Som vilda vattendyrkare bör vi i alla fall inte bidra till problemet. I gengäld har vi sedan 2019 bidragit till lösningen i ett nära samarbete med Resea Project. För varje produkt som våra kunder köper hos Watery, betalar vi Resea Project för att plocka upp ett plastsugrör, en plastpåse eller plastflaska. I din efterföljande beställningsbekräftelse kan du till och med spåra var just ditt bidrag har fiskats upp ur havet, Hittills har våra kunder tillsammans bidragit till att mer än 1 200 kg plast har samlats upp (= 130 000 plastpåsar).

Klimaneutral försändelse

Transport av varor står för 31 % av EUs totala CO2-utsläpp. När vi själva har så många försändelser, vill vi naturligtvis hjälpa så mycket som vi kan. Sedan slutet av 2019 har vi kompenserat ekonomiskt för detta oundvikliga utsläpp i samarbete med transportföretagen Bring, BudBee, Postnord och DHL för alla våra försändelser till 100%. Det betyder att våra försändelser till och från vårt lager i Horsens idag sker klimatneutralt. Det är vi väldigt stolta över.

Drunkningsolyckor kan undvikas – och det bidrar våra donationer till.

Kan du simma? Det kan verka naturligt för dig och oss, men många barn runt om i världen lär sig aldrig simma innan det är för sent. Det är faktiskt den vanligaste typen av dödsolycka för barn mellan 0 och 4 år. Därför har vi sedan 2020 donerat vår bästa lär-dig-simma-utrustning till en mängd olika simskolor i Danmark, Sverige, Tyskland och Ghana, inklusive Uppsala Simsällskap, Bente Bernths simskola, simskolorna hos Apollo Resor m.fl. Känner du till en simskola som skulle behöva ny utrustning? Kontakta då oss gärna på kundservice@watery.se.

Rekommenderas för ditt köp

32% köper dessa produkter tillsammans med din kundvagn

Stäng
 • Sökresultat
 • Produkter

Sökresultat

  Inga resultat för ""

  Fråga vår kundservice

  Ring till oss

  08 446 888 34

  Skriv till oss

  kundservice@watery.se

  Öppningstider

  Mån-Fre: 08-22 / Lör-Sön: 16-22

  Chatta med oss

  I höger hörn